Cultura i Pantalles
Imatge de la pal·lícula
Foto: Imatge de la pal·lícula | Netflix
Premis Oscars

'La sociedad de la nieve', del català J.A. Bayona, anirà als Oscars

Actualitzat: Dimarts, 23 de gener de 2024. 15:51
Temps de lectura: 3 minuts
Imatge de la pal·lícula
Foto: Imatge de la pal·lícula | Netflix

'La sociedad de la nieve' ha entrat definitivament a les nominacions dels Oscars. La superproducció de Juan Antonio Bayona està nominada a millor pel·lícula internacional i millor maquillatge i perruqueria.

Què en sabem? El film haurà de competir en la categoria de millor pel·lícula internacional amb la italiana "Io capitano", la japonesa "Perfect days", l'alemanya "Sala de profesores" i la britànica "La zona de interés".

  • La cinta de Bayona està nominada al premi al millor maquillatge i perruqueria per la feina d'Ana López-Puigcerver, Belén López-Puigcerver, David Martí, Montse Ribé. En aquesta categoria 'La societat de la neu' competirà amb 'Oppenheimer', 'Mestre', 'Golda' i 'Pobres criaturas'.
  • No està entre les nominades la pel·lícula francesa 'Anatomia d'una caiguda' de Justine Triet, que va deixar sense premi la cinta de Baiona als Globus d'Or i als Critics Choice Awards.

D'altra banda, la producció catalana "Robot Dreams" ha entrat en la llista de nominades a l'Oscar al millor llargmetratge d'animació.

  • Els rivals de la cinta, que va ser coronada com el millor llargmetratge d'animació de l'any als premis del Cinema Europeu, són 'Spider-Man: Creuant el Multivers', 'Nimona', 'El chico la garza' i 'Elemental'.

Altres nominacions de Bayona

'La societat de la neu' ja és una de les grans favorites de cara als Premis Goya, on compta amb 13 nominacions, que se celebraran el proper 10 de febrer a Valladolid.

  • A més, el film de Baiona també està entre els nominats als BAFTA, on opta al guardó a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

Quan i on serà la gala dels Oscars?

La gala de lliurament de la 96a edició dels premis que anualment concedeix l'Acadèmia d'Arts i Ciències Cinematogràfiques dels Estats Units se celebrarà el proper 10 de març en una cerimònia que tornarà a estar conduïda per Jimmy Kimmel, al Dolby Theatre de Los Angeles.

A quina plataforma està disponible 'La sociedad de la nieve'?

La pel·lícula, després de la seva estrena limitada en cinemes, va arribar a Netflix el 4 de gener passat, on en tan sols 10 dies es va convertir ja en un dels films en llengua no anglesa més vistos de la plataforma amb més de 51 milions de visionats a tot el món i aconseguint el número 1 a 93 països.

De què tracta 'La sociedad de la nieve'?

La darrera pel·lícula de Bayona narra la coneguda història d'uns joves jugadors de rugbi uruguaians que el 1972 van sobreviure dos mesos als Andes després d'un accident d'avió.

  • Dels 45 passatgers, només 29 van aconseguir sortir amb vida. Durant aquells mesos i en aquell entorn, els supervivents van haver de recórrer a mesures extremes per aconseguir mantenir-se vius.
  • No és el primer cop que un director s'interessa per la història, fa 30 anys, Frank Marshall va estrenar '¡Viven!', una pel·lícula basada alhora en el llibre de Piers Paul Read amb la qual vam conèixer els fets.