Cultura i Pantalles
Mor Akira Toriyama, creador de
Foto: Mor Akira Toriyama, creador de
Obituari

Mor el dibuixant Akira Toriyama, creador de 'Bola de drac'

Temps de lectura: 2 minuts
Mor Akira Toriyama, creador de
Foto: Mor Akira Toriyama, creador de

El creador de manga Akira Toriyama va morir el passat 1 de març a l'edat de 68 anys, segons han informat en un comunicat difós a les xarxes socials Bird Studio i Capsule Corporation Tokio.

Per què és important? Toriyama va ser el creador, entre d'altres, de 'Bola de drac' i 'Dr Slump', dues sèries que van marcar molts infants a Catalunya a través de la seva emissió a TV3.

Què en sabem? Segons el comunicat, el creador de manga ha mort a causa d'un hematoma subdural agut. Els fets van passar l'1 de març, però la família ho havia mantingut en secret fins ara.

  • "Lamentem profundament que encara tingués diverses obres en procés de creació amb gran entusiasme", assegura el comunicat, que destaca que ha deixat "molts títols de manga i obres d'art" al llarg de la seva carrera.
  • L'empresa ha agraït a les persones que han permès a Toriyama complir les seves activitats creatives durant més de 45 anys. "Esperem sincerament que el món únic de les obres d'Akira Toriyama continuï sent estimat per tots durant molt de temps", ha indicat.
  • La productora explica que el funeral de Toriyama es va fer en la intimitat familiar i, de fet, avisen que no s'acceptaran flors, ofrenes o altres regals de condol.
  • S'espera que hi hagi alguna mena d'acte de comiat, però encara no estan decidits els detalls.

Qui és? Nascut el 5 d'abril de 1955 a Nagoya, el Japó, Toryiama és un dels escriptors i il·lustradors que més sèries de mangues ha venut en tots els temps.

  • Més enllà de la coneguda sèrie de dibuixos animats 'Bola de drac', Toriyama també va ser el responsable del disseny de personatges d'importants títols de la història dels videojocs com Dragon Quest, Chrono Trigger o Blue Dragon, o altres dibuixos com "Dr. Slump".

En detall: Les xarxes s'han fet ressò de la notícia i s'han omplert de mostres de condol. Entre elles hi ha la del dibuixant Eiichiro Oda, autor d''One Piece' i juntament amb qui Toriyama havia treballat recentment a la historieta Cross Epoch.

  • Oda ha dit que la mort de Toriyama s'ha produït massa aviat i que deixa "un buit gran". "Ens va ensenyar que el manga fa possibles moltes coses i ens va fer somiar poder anar als seus universos. Era com estar veient un heroi que anava per davant de la resta", ha expressat.