Cultura i Pantalles
Captura de l'entrevista al programa
Foto: Captura de l'entrevista al programa | X / @som3cat
Polèmica

Una companya de la cuinera de Mas d'Enric, contundent amb el Govern a TV3: "No van ser dues morts violentes"

Temps de lectura: 2 minuts
Captura de l'entrevista al programa
Foto: Captura de l'entrevista al programa | X / @som3cat

Les xarxes socials del Departament de Justícia i de Mossos d'Esquadra van descriure com a "dues morts violentes" l'assassinat que es va produir dimecres a la presó de Mas d'Enric. Ho ha denunciat al programa Tot es mou de TV3 una companya de feina de la Núria, la cuinera a qui un intern del centre penitenciari va matar.

Per què és important? Tant la conselleria com la policia catalana han fet una única publicació en relació a l'assassinat de la treballadora. Va ser el mateix dia del succés, amb la descripció "morts violentes", que aquest divendres encara es manté igual. Des de llavors, no han dit res més en relació al crim. 

Què en sabem? Durant una connexió en directe al programa d'Helena Garcia Melero, un reporter ha entrevistat la Francina, una treballadora de Mas d'Enric que coneixia bé tant la cuinera com l'intern. 

  • "Coneixia els dos. Amb l'intern he estat treballant dos anys al mòdul 3, on ell residia. A la treballadora, la Núria, la coneixíem tots. Tothom està aquí per ella. Companya de cuina, treballava aquí des que es va obrir el centre", ha confirmat a l'inici de l'entrevista. 

Amb detall. Però abans de contestar més preguntes del periodista, la Francina ha volgut fer un primer aclariment, indignada, tot i que amb un to molt tranquil. 

  • "Quan es van anuciar les morts que hi va haver aquí el dimecres, es van anunciar com a dues morts violentes. I no van ser mai dues morts violentes, va ser un assassinat, un assassinat", afirma la treballadora. 
  • I insisteix perquè quedi clar, una segona vegada: "Primer es va vendre com a dues morts violentes, quan ja se sabia des del primer moment que l'assassinada era una treballadora del centre i l'assasí un intern. Es va dir que eren dues morts violentes. Però no, va ser un assassinat". 

Publicacions a les xarxes socials

  • Justícia: "El Departament i la direcció del centre penitenciari de Mas d’Enric col·laboren amb la investigació per aclarir les circumstàncies de dues morts violentes que han tingut lloc aquesta tarda al centre penitenciari". 
  • Mossos d'Esquadra: "Investiguem les morts violentes d'una dona i un home al Centre Penitenciari de Mas d'Enric (Tarragonès)". 

Vídeo