Economies
Un treballador instal·lant una porta a l'entrada de les oficines
Foto: Un treballador instal·lant una porta a l'entrada de les oficines | ACN
Crisi energètica

Els comerços, obligats a posar portes automàtiques

Redacció.
Temps de lectura: 1 minut
Un treballador instal·lant una porta a l'entrada de les oficines
Foto: Un treballador instal·lant una porta a l'entrada de les oficines | ACN

A partir d'aquest divendres a Espanya els comerços estan obligats a instal·lar portes automàtiques per evitar que es quedin obertes i estalviar energia.

Per què és important? Només un de cada deu comerços de tot l'Estat ha pogut adaptar-se al decret d'estalvi energètic, que obliga a comptar amb un sistema que mantingui les portes tancades per conservar la temperatura interior.

D'on venim? El govern espanyol va anunciar un primer paquet d'accions per fer front a la crisi energètica, que incloïa limitar la temperatura dels espais públics o apagar els llums dels aparadors a partir de les 22 hores.

Què diuen? Des del sector del comerç demanen una "moratòria raonable" que doni temps a planificar i als governs autonòmics a pagar els ajuts.

  • Les organitzacions asseguren que el baix compliment s'explica per "l’absència d'un termini realista i raonable per emprendre aquestes modificacions".
  • Les associacions de comerciants lamenten que encara no han rebut els ajuts econòmics que l'estat espanyol havia promès per dur a terme els canvis.
Categoria: Economies