Economies
Foto: | Unsplash
Igualtat

El govern espanyol amplia les ajudes per a mares de 100 euros al mes

Foto: | Unsplash

L'ajuda de 100 euros al mes per fill a càrrec entre 0 i 3 s'amplia ara per poder donar cobertura a més mares, s'estima que a unes 250.000. Ho va detallar el secretari d'estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, en una compareixença al Congrés dels Diputats per presentar els pressupostos del seu departament.

Per què és important? A partir d'ara aquesta ajuda beneficiarà també a les mares que tinguin un contracte a temps parcial o temporal. També les dones que en el moment del naixement estiguin cobrant una prestació o un subsidi per atur; i aquelles que, després del naixement passin a cotitzar 30 dies.

Què és? Es tracta d'una deducció per maternitat de l'IRPF de caràcter reemborsable i que es pot sol·licitar anticipadament a les oficines de l'Agència Tributària.

Què ha dit?

  • "Si sumem la cobertura que té la deducció per maternitat al complement a la infància de l'Ingrés Mínim Vital, estem pràcticament universalitzant les ajudes a la infància en el tram de 0 a 3 anys"

A més el secretari de Drets Socials va avançar que la Llei de Famílies arribarà a la cambra en les pròximes setmanes.

  • Els permisos de cures centrats en la igualació entre famílies monoparentals i biparentals, l'extensió dels permisos de cures de familiars fins a entre 7 i 9 dies anuals, i la creació d'un permís de 8 setmanes per a les cures de l'infant fins als 8 anys.
Categoria: Economies
Etiqueta: Economia