Economies
Foto: | Unsplash
Inflació

Els barcelonins destinen el 58 % dels seus ingressos al lloguer

Foto: | Unsplash

Els barcelonins destinen un 58,4% del seu salari a pagar el lloguer, segons un estudi d'Idealista. La capital catalana és la ciutat on han incrementat més els preus dels lloguers: el 2021 els ciutadans destinaven el 36,1% dels ingressos.

Per què és important? Els preus disparats dels lloguers obstrueix que els joves s'independitzin dels seus pares, a més d'incrementar el cost de la vida a la capital de Catalunya.

En profunditat: Les dades posen sobre la taula el problema dels lloguers a Barcelona, ja que el 2021 els barcelonins invertien poc més de la tercera part del sou i ara destinen més de la meitat.

  • A la capital catalana la segueix Madrid, que ha passat del 33,7 % al 42,1 %; València (del 27,2% al 34,8%) i Màlaga (del 26,5% al 33,2%).

A més: També ha incrementat l'esforç per pagar els lloguers a la capital catalana: el 2021 era d'un 43%, ara d'un 52,2%. AIxí, liderant la llista de ciutats espanyoles.

  • Després de Barcelona es troben Girona, Cantàbria (del 29% al 36%) i Madrid (del 35% al 41,1%).

Conseqüències: El 56% dels catalans volen anar a viure fora de la ciutat, a un poble. Convertint així a Catalunya en la comunitat autònoma, juntament a Madrid, les ciutats on més gent vol marxar de la ciutat.

Categoria: Economies
Etiqueta: Barcelona