Societat
Foto: | Europa Press
Habitatge

Barcelona triplica les denúncies per ocupació de Madrid

Foto: | Europa Press

Barcelona ha triplicat les denúncies per ocupació de Madrid entre gener i juny d'aquest any. Segons les dades del Ministeri de l'Interior, les denuncies per ocupacions d'immobles registrades per la policia a Barcelona ha ascendit a 2.838, el triple que a Madrid, que acumula 813.

Per què és important? Les ocupacions, tot i no ser un problema de primera importància, ja que normalment afecta un sector molt concret de la població, és un afer que cada cop recull més queixes. 

  • Cal tenir present que a Espanya s'han denunciat un total de 9.900 ocupacions.

En xifres: Del total de denúncies, 3.770, el 42%, van tenir lloc a Catalunya, amb la província de Barcelona al capdavant. Allí es van comptabilitzar 2.838, més del triple que a Madrid, que, amb 813, és la segona província d'Espanya amb més ocupacions.

  • La segona comunitat en les quals es van denunciar més fets d'aquest tipus en el primer semestre de l'any va ser Andalusia, amb 1.276 (el 14% del total). Destaquen les 402 de Sevilla, seguida de les 225 de Màlaga i les 208 de Cadis.
  • A la Comunitat Valenciana les denúncies van arribar a les 1093 (el 12%): 567 a València, 367 a Alacant i 159 a Castelló. La quarta en el rànquing és la Comunitat de Madrid (amb 813, el 9,1%), seguida de Castella-la Manxa (387, el 4,3%), Murcia (338, el 3,8%) i Canàries (250, el 2,8%).

En profunditat: Interior destaca dos motius pels quals hi ha hagut u augment de les ocupacions: que hi ha un "elevat nombre d'immobles buits" i també de "persones que perden el seu estatge per deutes o pèrdua d'ocupació per la situació econòmica derivada de la concatenació de crisi sanitària de la Covid, la crisi de logística i de producció internacional", agreujada per la invasió d'Ucraïna, i el seu "greu impacte sobre el preu de l'energia i en els productes alimentosos bàsics".

Categoria: Societat
Etiqueta: Barcelona