Economies
Inversió

Barcelona, escollida per ser el centre de disseny de microxips de Cisco a Europa

La companyia nord-americana Cisco ha triat Barcelona per instal·lar el seu primer centre de disseny de microxips a la Unió Europea. 

Al detall:

  • El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous la inversió després de reunir-se amb el president i conseller delegat de Cisco, Chuck Robbins al Palau de la Moncloa.
  • El centre serà el primer de la multinacional a la Unió Europea i s'ubicarà en el centre d'innovació que la tecnològica ja té a la capital catalana. 

Background: La inversió s'emmarca en el context del PERTE dels semiconductors.

Què han dit? 

  • El Govern ha celebrat la decisió de l'empresa Cisco d'escollir Barcelona per fer-hi el seu primer centre de disseny de semiconductors a la Unió Europea.
  • El president de la Generalitat, Pere Aragonès ha afegit: "Es tracta d'una inversió altament estratègica que tindrà un fort impacte per accelerar l'activitat d'R+D a Catalunya vinculada als semiconductors, dinamitzar la indústria local i captar nous projectes d'inversió estrangera".
  • Sánchez ha destacat que "Espanya s'està convertint en un actor clau per assolir l'objectiu de la UE d'aconseguir el 20% del mercat mundial de xips el 2030", ha dit en un comunicat.
Categoria: Economies
Etiquetes: Start-ups Economia