Economies
Espai La Sala on es du a terme el Fòrum 10 Comunicació
Foto: Espai La Sala on es du a terme el Fòrum 10 Comunicació | Ajuntament de Puig-reig
Comunicació

Puig-Reig acull el Fòrum 10 Comunicació amb Principal entre els convidats

Espai La Sala on es du a terme el Fòrum 10 Comunicació
Foto: Espai La Sala on es du a terme el Fòrum 10 Comunicació | Ajuntament de Puig-reig

El Fòrum 10 Comunicació són unes jornades que serveixen per reflexionar sobre els canvis que es generen en l’ecosistema comunicatiu. Les jornades van començar el 4 de novembre i acabaran el 25 novembre a La Sala, l'antiga biblioteca de la Plaça Nova de Puig-Reig.

Què sabem? Enguany arriben a la 31a edició.

  • L’impulsor del fòrum és el periodista, Josep Genescà.
  • Al llarg de les diferents edicions les jornades han permès tractar les novetats de cada moment.

A la pràctica: El fòrum compta amb les xerrades de periodistes de renom que tracten temes sobre la feina dels periodistes en la cobertura de la guerra d’Ucraïna i Rússia, però també els canvis en les formes de comunicar que s’han produït a casa nostra.

  • Han parlat sobre les limitacions dels periodistes en la cobertura de la guerra d’Ucraïna a Rússia, el fòrum va comptar amb la presència del periodista de TV3, Manel Alías, autor de L’última victòria de l’URSS.
  • Una altra de les xerrades, en aquest cas per parlar dels Estats Units, va ser la del periodista de TV3, Xesco Reverter, autor del llibre Estats Units, el país de les contradiccions.

Què esperar? Aquest divendres 25 de novembre serà la cloenda de les jornades.

  • El vocal de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Jordi Margarit, participarà en la taula rodona "Què entenem avui per comunicació" a les 20.00 h.
  • L'acompanyaran Saül Gordillo, director de Principal.cat i Jordi del Río, director General de Mitjans de Comunicació de la Generalitat. El director de ràdio Puig-Reig, Josep Genescà, moderarà l'activitat. 
  • En aquesta conferència es parlarà de la història de la ràdio, dels canvis en les maneres de comunicar que proposen les noves tecnologies a la televisió i a internet, i de nous models de ràdio i de televisió.

Què ens diuen? El coordinador del Fòrum 10 Comunicació, Josep Genescà, ha valorat positivament l'assistència a les jornades que s’han fet fins ara. “La xerrada sobre les limitacions per treballar com a periodista a Rússia és la que més assistència ha tingut”.

  • Segons Genescà, les jornades serveixen per “donar a conèixer el periodista i entendre que hi ha moltes maneres de fer periodisme i que, de vegades, són molt complicades”.
  • “Amb aquestes jornades sempre hem volgut tractar temes dels quals encara no s’havia parlat mai. En el seu moment vam tractar el tema del paper de les dones a la comunicació o del periodisme a Europa”, ha dit Genescà.
  • El coordinador explica que un dels altres objectius del fòrum és “acostar els grans professionals del periodisme a les comarques, cosa que no s’havia fet abans”.

Al detall: El lema d’aquest any és “Experiències de comunicació en temps d’incertesa” que, com ha dit Genescà, vol explicar la situació “convulsa” en què es troben alguns periodistes per exercir la seva professió amb llibertat.

  • En les jornades d’aquesta edició també es vol fer un homenatge a la popular actriu i locutora de ràdio, Maria Matilde Almendros, que va ser present al Fòrum 10 de 1994.
  • El Fòrum ha volgut recordar-la sumant-se a l’homenatge amb l’exposició que ha preparat l’Institut Català de la Dona i que es pot veure tot aquest mes de novembre a la Biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reig.

Per últim: Les sessions seran retransmeses en directe per Ràdio Puig-Reig (107,3 MHz), a www.radiopuig-reig.net i en diferit per TV Puig-Reig i Televisió de Berguedà. 

Categoria: Economies