Economies
Dos persones jugant a videojocs de PC
Foto: Dos persones jugant a videojocs de PC | Rober Solsona / Europa Press
Economia

La postpandèmia refreda el sector dels videojocs després d'un creixement vertiginós

Dos persones jugant a videojocs de PC
Foto: Dos persones jugant a videojocs de PC | Rober Solsona / Europa Press

Les prediccions per al sector de Tecnologia, Mitjans i Telecomunicacions de Deloitte preveu un creixement menor del nombre de fusions i compres al sector del videojoc.

Per què és important? El sector va experimentar un creixement vertiginós durant la pandèmia, amb un auge d'usuaris connectats més hores de l'habitual a videojocs online, ampliant així un nínxol de mercat per a les empreses creadores de nous productes. 

En detall: 

  • El nombre de fusions i compres al sector del videojoc creixeran un 25% durant el 2023, un ritme menor al qual venia generant-se.
  • L'augment dels tipus d'interès dificultarà les inversions per a aquells estudis que estaven impulsant el seu creixement. Així, reservarà les operacions a aquells amb un negoci més consolidat.
  • Davant d'aquesta situació, la consultora espera que es produeixin adquisicions de menor mida, si bé majors en nombre i amb un alt component tecnològic.

A partir d'ara:

  • Un dels focus del mercat en general serà la resolució de la compra d'Activision per part de Microsoft, una operació de 68.700 milions de dòlars (65.600 milions d'euros) que està sent investigada per les autoritats de competència.
  • El mercat ha especulat àmpliament amb un moviment mirall per part de Sony, principal competidor de Microsoft amb Playstation, i l'adquisició d'una altra de les grans companyies del sector, però, de moment aquesta no s'ha produït.

Per acabar: El mercat de la realitat virtual podria generar ingressos per 7.000 milions de dòlars el 2023, un 50% més que l'any anterior, d'acord a la consultora.

  • Deloitte preveu que el mercat de la realitat virtual (VR) generarà uns ingressos de 7.000 milions de dòlars (6.684 milions d'euros) a tot el món el 2023, la qual cosa suposa un augment del 50% respecte a 2022.
Categoria: Economies
Etiqueta: Videojocs