Economies
Bloc de pisos
Foto: Bloc de pisos | Pexels
Economia

Quin dia pots sol·licitar el xec de 200 euros per a llars amb rendes baixes?

Bloc de pisos
Foto: Bloc de pisos | Pexels

El xec de 200 euros inclòs en el nou decret aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres amb noves mesures anticrisi es podrà demanar a partir de 15 de febrer a l'Agència Tributària, segons recull el text publicat al Butlletí Oficial de l'Estat. 

Condicions: S'hi podran acollir aquelles llars amb ingressos inferiors als 27.000 euros anuals i els ciutadans residents a l'Estat que durant aquest any hagin treballat per compte propi o aliè.

  • També han d'estar donats d'alta a la Seguretat Social o que hagin rebut una prestació d'atur i disposin d'un patrimoni inferior als 75.000 euros a 31 de desembre del 2022.

En detall: El termini màxim per acollir-se al xec de 200 euros, que constarà d'un pagament únic a través d'una transferència, finalitzarà el 31 de març.

Què sabem? Un cop tramitada la documentació per demanar l'ajuda, l'Agència Tributària efectuarà l'ingrés si és correcte.

  • En cas contrari, justificarà els motius pel qual es denega la petició i el sol·licitant tindrà deu dies fer al·legacions o presentar nova documentació.

No podran beneficiar-se els ciutadans que a 31 de desembre rebin l'Ingrés Mínim Vital o alguna pensió.

  • Tampoc aquells sol·licitants qui durant el 2022 hagin sigut administradors de dret d'una societat mercantil que a 31 de desembre d'aquest any no hagi cessat l'activitat o si s'és titular de valors en borsa.

Context: En el nou paquet de mesures que va presentar ahir el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per fer front a la crisi provocada per la pandèmia i la guerra a Ucraïna, també destaca la reducció de l'IVA del 4% al 0% els aliments de primera necessitat.

  • Durant sis mesos, diferents productes bàsics de la cistella de la compra no tindran IVA.
Categoria: Economies
Etiqueta: Economia