Economies
Calculadora
Foto: Calculadora
Autònoms

Els passos que han de seguir els autònoms per canviar la base de cotització

Temps de lectura: 2 minuts
Calculadora
Foto: Calculadora

Aquests són els passos per canviar la base de cotització que han de seguir els autònoms. 

Per què és important? Des de l'1 de gener els treballadors autònoms cotitzen per ingressos reals. Podran canviar la seva base de cotització diversos cops l'any amb l'objectiu d'ajustar-la als seus ingressos reals.

  • Per tant, han d'escollir a la Seguretat Social quines són les seves previsions d'ingressos per cada exercici i en funció del que guanyin, seleccionar la base de cotització que els correspongui. 

Com es fa? Per escollir correctament la base de cotització, els autònoms poden utilitzar el simulador de quotes Import@ss, una eina que ha posat en marxa la Seguretat Social per calcular les quotes d'aquest 2023. 

  1. El treballador autònom ha d'incloure una simulació del rendiment net que preveu que farà durant l'exercici. Per fer-ho, es pot escollir entre 15 trams diferents de cotització. 
  2. Un cop seleccionat el tram de cotització, el simulador mostra les bases de cotització disponibles i calcula les possibles quotes a ingressar en funció de la cotització que s'hagi escollit. 
  3. Quan el treballador coneix el seu tram de cotització que li correspon, ha d'accedir al portal de Modificació de dades de treball autònom de la Seguretat Social. Per fer-ho, és necessari accedir al portal de l'administració. 
    • Es pot accedir a través de la Cl@ve Permanente, Cl@ve PIN, via SMS o DNIe o Certificat Digital. 

En detall: Amb el nou sistema de cotització per ingressos reals, els autònoms poden canviar la seva base de cotització diferents cops a l'any. 

  • Sol·licitud durant el mes de gener-febrer: el canvi de base de cotització es farà efectiu l'1 de març. 
  • Sol·licitud març-abril: el canvi es farà efectiu l'1 de maig. 
  • Sol·licitud maig-juny: el canvi es produirà l'1 de juliol. 
  • Sol·licitud juliol-agost: s'aplicarà el canvi a partir de l'1 de setembre. 
  • Sol·licitud setembre-octubre: el canvi es farà efectiu el mes de novembre o durant els últims mesos de l'any perquè sigui efectiu a partir de l'1 de gener del nou any. 
Categoria: Economies
Etiqueta: Economia