Economies
Una torre elèctrica d'alta tensió
Foto: Una torre elèctrica d'alta tensió | Eduardo Parra / Europa Press
Electricitat

El preu de la llum baixa aquest dissabte gairebé un 6%

Temps de lectura: 2 minuts
Una torre elèctrica d'alta tensió
Foto: Una torre elèctrica d'alta tensió | Eduardo Parra / Europa Press

El preu mitjà de la llum d'aquest dissabte ha experimentat una davallada fins als 124,41 euros per megavat hora (MWh), la qual cosa suposa un 5,36% menys que els 131,46 euros/MWh d'aquest divendres.

Per què és important? Des que va començar la guerra a Ucraïna el preu de la llum s'ha disparat fins a índexs que Europa mai havia experimentat.

Al detall: El preu de la llum en el mercat majorista se situarà aquest dissabte en 128,56 euros/MWh.

  • El preu mínim, de 110,92 euros/MWh, es donarà entre les 15.00 i les 16.00 hores, mentre que el preu màxim es registrarà entre les 20.00 i les 21.00 hores, quan serà de 156,02 euros/MWh.

En profunditat: A aquest preu del se suma la compensació a les gasistes, que ha de ser abonada pels consumidors beneficiaris de la mesura, els consumidors de la tarifa regulada (PVPC) o els que, malgrat estar en el mercat lliure, tenen una tarifa indexada, que per a aquest dissabte se situarà en -4,15 euros/MWh.

  • D'aquesta manera, el preu mitjà de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat majorista en els 18 primers dies de febrer se situa en 132,64 euros/MWh, un 93,5% més que els 68,54 euros/MWh de mitjana del mateix període del mes passat.

A més: En absència del mecanisme de l''excepció ibèrica' per a topar el preu del gas per a la generació d'electricitat, el preu de la llum a Espanya seria de mitjana d'uns 130,49 euros/MWh, la qual cosa suposa 6,08 euros/MWh més que amb la compensació per als clients de la tarifa regulada, que paguen així un 4,66% menys de mitjana.

Categoria: Economies
Etiqueta: Economia