Economies
Edifici d'habitatges a l'Eixample de Barcelona
Foto: Edifici d'habitatges a l'Eixample de Barcelona | Principal
Lloguer

Ajuda extraordinària per pagar el lloguer a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Edifici d'habitatges a l'Eixample de Barcelona
Foto: Edifici d'habitatges a l'Eixample de Barcelona | Principal

La Generalitat activarà a partir d'aquest dimecres una nova ajuda per pagar el lloguer dirigida a persones menors de 36 anys.

Què en sabem? Són 6,7 milions d'euros que es destinaran exclusivament als 3.683 sol·licitants que s'han quedat sense rebre l'ajut del bo jove per pagar el lloguer per manca de pressupost que constava d'un total de 29 milions d'euros.

Tot i això, moltes altres persones, concretament 11.226, han vist com l'administració catalana els hi ha denegat l'ajuda per manca de documentació o per falta de requisits (3.683).

D'on venim? El Govern va rebre un total de 28.384 sol·licitats per accedir a aquests diners per pagar el lloguer, que oscil·len entre 20 i 250 euros mensuals segons cada cas.

  • 13.468 afortunats rebran aquesta ajuda en la primera fase d'aquesta ajuda. Ara, el Govern anuncia que ajudarà 3.683 persones més.
  • Els requisits per accedir a aquesta ajuda eren ser titular d'un contracte de lloguer o de cessió d'ús d'un habitatge o habitació, tenir un salari màxim de 23.600 euros anuals i que el lloguer fos d'un màxim de 950 euros.

Què diuen: "Amb aquesta convocatòria extraordinària assolirem un 100% de sol·licituds favorables cobertes pel 2022", ha indicat la secretària d'Habitatge, Marina Berasategui.

Com funciona? Els 3.683 nous destinataris de l'ajuda rebran un SMS per informar-los de la nova línia d'ajuts. "La nostra responsabilitat era respondre i atendre'ls", ha subratllat Berasategui.

El més nou: L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha fet aquesta setmana el primer pagament de 26,5 milions d'euros als sol·licitants del bo de la primera convocatòria de setembre. Per tant, inquilins rebran els diners aquesta setmana.

  • El segon pagament es farà entre finals de febrer i principis de març.

A partir d'ara: El Govern també preveu publicar cap al març la convocatòria d'ajuts al lloguer per a menors de 36 anys corresponent al 2023. Enguany el pressupost tornarà a ser de 29 milions d'euros. 

Categoria: Economies
Etiqueta: Lloguer