Economies
Treballadora en una fàbrica
Foto: Treballadora en una fàbrica | ACN
Economia

Espanya se situa com el país amb més atur de l'OCDE

Temps de lectura: 1 minut
Treballadora en una fàbrica
Foto: Treballadora en una fàbrica | ACN

Espanya torna a revalidar la primera posició com el país amb més atur de l'Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE).

Per què és important? L'estat espanyol va registrar al mes de febrer una taxa d'atur del 12,8%, duplicant la mitjana d'atur de l'eurozona que se situa a un 6,6% i la de la Unió Europea que es troba al 6%. 

Situació actual: L'atur espanyol se situa en la taxa més alta de les 38 economies que integren l'organització de l'OCDE. A més, Espanya és el segon país amb l'atur juvenil més alt. 

  • Espanya és el país amb més percentatge de la població que està buscant feina. 

En detall: L'atur juvenil, les persones que no treballen menors de 25 anys, se situa al 29,3%, només per darrere de Grècia (29,7%). 

  • Fins fa poc l'estat espanyol es trobava en la tercera posició d'aquesta llista, només per darrere del país hel·lènic i de Costa Rica. 
  • Tot i la mala posició en els nivells de desocupació juvenil, les xifres han millorat, ja que l'any 2021 la taxa se situava al 35%. 

En xifres: Per darrere d'Espanya (12,8%) se situa Grècia, amb una taxa d'atur de l'11,4%; Colòmbia, amb un 10,6%; i Turquia, amb un 10%. 

En profunditat: Pel que fa a la taxa d'atur per gèneres, la taxa femenina és d'un 14,5% i la dels homes un 11,3%. 

Categoria: Economies
Etiquetes: Economia Atur Europa