Economies
Al conjunt de l'Estat, han estat 41 les empreses que han presentat la sol·licitud
Foto: Al conjunt de l'Estat, han estat 41 les empreses que han presentat la sol·licitud | Pexels
Treball

Onze empreses catalanes s'acullen a provar la setmana laboral de quatre dies

Temps de lectura: 2 minuts
Al conjunt de l'Estat, han estat 41 les empreses que han presentat la sol·licitud
Foto: Al conjunt de l'Estat, han estat 41 les empreses que han presentat la sol·licitud | Pexels

Un total d'onze empreses catalanes han demanat acollir-se a les ajudes per implementar la setmana laboral de quatre dies mantenint el sou en el marc del projecte pilot del Ministeri d'Indústria dirigida a pimes industrials.

Per què és important? El juny del 2022 diverses empreses del Regne Unit van participar en la prova mundial més gran d'una setmana laboral de quatre dies. Aquest estudi va revelar els beneficis que això comporta, entre ells una reducció significativa d'estrès i malaltia dels treballadors. 

En detall: En total, es va registrar fins a 165 peticions d'informació d'entitats de diversos sectors.

  • Al conjunt de l'Estat, han estat 41 les empreses que han presentat la sol·licitud. Catalunya és la comunitat que en concentra més, seguida d'Andalusia, amb 6; Galícia i el País Basc, amb 4 cadascuna.
  • El valor total de les despeses subvencionables per als 41 projectes puja fins als 2,8 MEUR i la suma de treballadors adscrits s'eleva fins als 503.
  • Les empreses són de sectors ben diversos, com l'enginyeria, l'arquitectura, material i equip elèctric, cautxú, farmacèutiques, tèxtil i distribució i alimentació.

Els motius: Les proves pilot busquen recopilar dades que permetin una avaluació "fiable i extrapolable" al conjunt de petites i mitjanes empreses del sector industrial. Després del termini de presentació de les sol·licituds, s'inicia un període d'avaluació dels projectes que es resoldran en un termini de cinc mesos.

Amb xifres: El finançament, en forma de subvenció, serà de com a màxim el 90% sobre el pressupost finançable. El crèdit pressupostari assignat a aquesta convocatòria puja a 9,6 milions a càrrec de la Fundació EOI, adscrita al Ministeri d'Indústria.

  • L'import màxim de la subvenció serà de 200.000 euros i les despeses subvencionables seran assumides per l'empresa sol·licitant durant el primer any del projecte pilot, que tindrà una durada temporal mínima de dos anys.

A la pràctica: L'estudi realitzat al Regne Unit, demostrava com els nivells d'ansietat i fatiga declarats pels mateixos empleats van disminuir a tots els sectors, mentre que la salut mental i física va millorar. Molts dels enquestats van afirmar que els resultava més fàcil conciliar la feina amb els compromisos familiars i socials.

  • A més, en les entrevistes es va documentar com les empreses reduïen la jornada laboral sense comprometre els objectius.
Categoria: Economies
Etiqueta: Economia