Economies
Caixer automàtic
Foto: Caixer automàtic | Ajuntament de Barcelona
Economia

Qui són les persones i empreses més moroses de Catalunya?

Temps de lectura: 2 minuts
Caixer automàtic
Foto: Caixer automàtic | Ajuntament de Barcelona

L'Agència Tributària de Catalunya ha publicat la llista dels més morosos del territori, és a dir, la llista de qui deu més diners al govern. Es considera un gran deute quan es deuen més de 600.000 euros.

Per què és important? Es tracta d'un conjunt de 41 noms de persones físiques i jurídiques que deuen un total de 73,8 milions d'euros i la majoria són empresaris del sector immobiliari, del sector del joc, i de companyies d'aigua, algunes empreses repeteixen a la llista des de fa anys.

Qui són? La persona més morosa de Catalunya és Montserrat Unanue Navarro, que deu 3,15 milions d'euros i que dirigeix una societat de lloguer de béns immobiliaris.

  • En segona posició hi ha Nancy Janeth Suárez Cáceres, propietària d'un locutori de Barcelona, amb 2,4 milions d'euros a l'esquena.
  • Enrique Travé Valls amb 2,4 milions i Víctor Juan Frontfreda Puig, també del sector immobiliari, i amb 2,3 milions d'euros, són els noms que continuen la llista.

Les empreses: Pel que fa a les empreses, lidera la llista, per segon any consecutiu, una empresa de jocs. Es tracta de Playbadalona que té un deute de 10,16 milions d'euros. Aquesta empresa regenta un bingo i consta en liquidació.

  • En segon lloc, s'hi situa Rec Madral Companyia d'Aigües, una empresa amb 7,5 milions d'euros de deute.
  • I a la tercera posició s'hi troba Riera de Cabanyes Companyia d'Aigües que deu 6,8 milions.
  • Les dues empres també repeteixen a la llista.

Què diu? L'ATC publica aquesta llista anualment com a una de les mesures del pla de Prevenció del Frau 2023 - 2026.

  • "L'objectiu de la iniciativa és promoure la consciència cívica i fomentar el compliment voluntari de les obligacions fiscals, a través de la publicitat activa de les conductes tributàries socialment més reprovables des del punt de vista quantitatiu", assenyala l'ATC.

En xifres: Entre 2019 i 2022 es van defraudar un total de 1.055 milions d'euros procedents del frau fiscal. Aquesta dada representa un 42,5% més que altres anys.

Categoria: Economies
Etiqueta: Economia