Economies
Reunió de negocis
Foto: Reunió de negocis | Pexels
Inversió

Cau un 24,6% la inversió estrangera a Catalunya i es manté per darrere de Madrid i València

Temps de lectura: 1 minut
Reunió de negocis
Foto: Reunió de negocis | Pexels

Catalunya atreu menys inversió estrangera aquest any i es manté en tercera posició per darrere de ciutats com València i Madrid. 

Amb dades: La inversió estrangera a Catalunya entre gener i setembre va arribar als 2.087,1 milions d'euros, xifra que suposa un descens del 24,6% en comparació amb l'any anterior, segons dades publicades aquest dimecres pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. 

  • El total captat continua la tendència a la baixa, però cau amb menys intensitat que la primera meitat de l'any (-54%).
  • És la xifra més baixa registrada des del 2014, quan es va situar en els 1.090,2 milions, a excepció dels anys més afectats per la pandèmia, el 2020 i el 2021. 

Visió nacional: Al conjunt de l'Estat, la inversió estrangera va ser de 18.303,8 milions d'euros, xifra que representa un descens del 23,3% en comparació amb el mateix període de l'any passat. 

  • La Comunitat de Madrid es manté en primera posició en captació de fons que venen de l'exterior, amb 10.262 milions, el 56% del total. 

 

Categoria: Economies
Etiqueta: Economia