Economies
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero
Foto: La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero | EFE
Hisenda

Hisenda apujarà el mínim exempt a l'IRPF per compensar la pujada del salari mínim

Temps de lectura: 1 minut
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero
Foto: La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero | EFE

El Ministeri d'Hisenda ha anunciat que elevarà el mínim exempt de tributació de l'IRPF per la pujada del salari mínim interprofessional (SMI). 

Per què és important? El govern espanyol ha acordat sindicats apujar el salari mínim interprofessional per al 2024 un 5%. La proposta va tirar endavant tot i la negativa de la patronal a acceptar la proposta inicial del 4% que va fer el govern espanyol.

Què en sabem? El ministeri encarregat de fer la recaptació tributària, el d'Hisenda, ha assegurat que aquest 2024 es tornarà a augmentar el mínim exempt a l'IRPF com ha fet cada any que s'ha apujat l'SMI. 

  • Actualment, el mínim exempt es troba als 15.000 euros. La intenció de l'executiu de Pedro Sánchez és que aquesta xifra augmenti 

D'on venim: L'anunci d'Hisenda arriba després que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, hagi reclamat que s'incrementi el mínim exempt a l'IRPF perquè els treballadors puguin rebre el 100% de l'increment de l'SMI. 

A la pràctica: Segons Hisenda, quan el PP governava si un treballador guanyava 15.876 euros a l'any (l'SMI acordat per 2024) havia de pagar 1.111 euros per retencions a l'IRPF, en canvi, l'any 2023 només va pagar 325 euros, el que suposa un 70% menys. 

Seguirà ampliació...