Economies
Circuit a Budapest, Hongria
Foto: Circuit a Budapest, Hongria | Twitter / @F1
F1

Madrid recupera la Fórmula 1: Perilla el Gran Premi a Catalunya?

Temps de lectura: 2 minuts
Circuit a Budapest, Hongria
Foto: Circuit a Budapest, Hongria | Twitter / @F1

Madrid organitzarà el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 des del 2026 i fins al 2035. La proposta de fer el GP a la capital feia temps que estava sobre la taula i finalment ha posat fi a l'exclusivitat que tenia el Circuit de Montmeló. Tot i això, la notícia posa en perill el circuit a Catalunya?

Per què és important? El Mundial de la competició més gran de l'automobilisme torna a Madrid després de 40 anys.

Què en sabem? Després de mesos d'especulacions i rumors sobre la carrera de Madrid per ser seu del Mundial d'F1, es confirmaria la tornada de la competició a la capital.

  • Aquesta es farà efectiva el 2026 i s'estendrà al llarg d'un període de deu anys fins al 2035.

En detall: L'avantprojecte del concepte del circuit, pendent d'homologació per part de FIA, comptarà amb una longitud de 5.474 km, 20 corbes, i una volta de classificació d'1 minut i 32 segons.

  • El traçat utilitzarà els vials d'IFEMA Madrid, tant del recinte actual com els futurs de la parcel·la de Valdebebas, a més d'uns 1,5 km de via pública.
  • El projecte beneficiarà unes instal·lacions de més de 200.000 m² de pavellons coberts, 10.000 metres d'espais de reunions polivalents i 10.000 places d'aparcament.
  • L'esdeveniment estaria finançat en el cent per cent amb l'aportació d'empreses privades, i suposaria un impacte econòmic per a la capital d'Espanya d'uns 500 milions d'euros anuals.

Quin és el futur de l'F1 a Catalunya? L'any 2026 és l'últim que té assegurat el circuit de Montmeló.

  • El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no ha pogut encara garantir la continuïtat de l'F1 a Montmeló, però ha assegurat que "s'avança positivament" per allargar l'acord actual.
  • En una entrevista a Catalunya Ràdio, Aragonès ha volgut deslligar el futur de la Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya del nou Gran Premi que se celebrarà a Ifema a partir del 2026.
  • "Estem treballant amb la Fórmula 1. La relació és bona, fa uns anys es negociava any per any. Ara treballarem per continuar amb un acord per uns quants anys més. S'avança positivament. Ho anunciarem quan ho tinguem signat", ha indicat.

A més. El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, assegura que el Govern està "molt tranquil" amb el futur del gran premi de Fórmula 1 al Circuit de Catalunya.

  • "Estem molt contents de la relació amb F1 i ens consta que F1 està molt contenta de l'organització del gran premi. Estem convençuts que la relació serà per molts més anys", ha assegurat Torrent.