Fanzone
Jagoba Arrasate en roda de premsa a Aràbia Saudita
Foto: Jagoba Arrasate en roda de premsa a Aràbia Saudita | Captura del vídeo viral
Llengua

El vídeo viral de Jagoba Arrasate: “Et respondré en euskera”

Temps de lectura: 1 minut
Jagoba Arrasate en roda de premsa a Aràbia Saudita
Foto: Jagoba Arrasate en roda de premsa a Aràbia Saudita | Captura del vídeo viral

"Et contestaré en euskera. No entenc que t'hagi de parlar a tu en castellà". Així de contundent es va mostrar Jagoba Arrasate, entrenador de l'Osasuna, a la sala de premsa després del partit contra el F.C. Barcelona, a les semifinals de la Supercopa de la Lliga, jugat a l'Aràbia Saudita. 

Per què és important? El guipuscoà va decidir mantenir l'euskera a les preguntes en espanyol que li formulaven els mitjans bascos. El vídeo s'ha fet viral a les xarxes socials i molts usuaris l'han volgut compartir per posicionar-se, a favor o en contra, d'aquest gest del tècnic de l'Osasuna cap a la seva llengua. 

Què diu? El moment de més de tensió es va produir quan un periodista d'Euskal Irrati Telebista (EITB) se li va adreçar en castellà per demanar-li l'opinió sobre una possible falta del central del Barça, Andreas Christensen, a Arnaiz en el primer gol del F.C. Barcelona.

  • "Et contestaré en euskera. No entenc, tenint aquí tants mitjans estrangers, com he de parlar-te a tu en castellà”, li va etzibar Arrasate. 

Reaccions. A banda de la polèmica que s'ha creat a les xarxes socials, crida l'atenció la reacció que van tenir alguns mitjans de comunicació espanyols. 

  • Gol TV, emissora que retransmetia la roda de premsa en directe, va tallar el senyal televisiu des de Riad per continuar informant des del plató. 

Vídeo:

Categoria: Fanzone
Etiqueta: Llengua