Economies
Reunió d'Aragonès amb el comitè d'empresa de Danone, 9/2/2024
Foto: Reunió d'Aragonès amb el comitè d'empresa de Danone, 9/2/2024 | X / @perearagones
Indústria

Manifestació dilluns a Barcelona contra el tancament de Danone

Temps de lectura: 2 minuts
Reunió d'Aragonès amb el comitè d'empresa de Danone, 9/2/2024
Foto: Reunió d'Aragonès amb el comitè d'empresa de Danone, 9/2/2024 | X / @perearagones

El Comitè d’Empresa de Danone ha convocat una manifestació a Barcelona el proper dilluns, 12 de febrer, contra el tancament de la planta de Parets del Vallès. 

Per què és important? Els treballadors insisteixen en la necessitat de garantir el futur per als 157 integrants de la plantilla. 

Què en sabem? La manifestació sortirà a les 9:30h, des de l’estació de Sants de Barcelona, a la plaça dels Països Catalans.

  • La protesta es dirigirà i acabarà a la seu central de Danone, al carrer de Buenos Aires, 21, on els manifestants s'estaran fins les 14:00. 

D'on venim? El passat 12 de gener Danone va anunciar el tancament de la seva fàbrica a Parets del Vallès per la caiguda de vendes. 

  • Bona part de l'activitat que ara es duu a terme a Parets del Vallès es traslladarà a la planta valenciana de Danone.
  • En aquest sentit, la plantilla demana a l'empresa trasllats a la planta d´Aldaia, sempre que als treballadors els encaixi, aprofitant el desplaçament de l´activitat.

Què diuen? El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit aquest divendres amb els representants dels treballadors al Teatre Can Rajoler de Parets durant prop d’una hora. 

  • "Volem treballar per evitar el tancament, però si al final això passa començarien a parlar de la reindustrialització, i la Generalitat ha dit que tindríem el seu suport en el cent per cent”, ha explicat el president del comitè d’empresa, Jordi Barragan.
  • "A Parets del Vallès m'he reunit amb el comitè d'empresa de la planta de Danone, fundada a Barcelona. Vull traslladar-los tot el suport. Treballarem plegats per garantir la continuïtat de la planta i els llocs de treball", ha afirmat Aragonès.

Paral·lelament, i a través del seu compte d'X (abans Twitter), CCOO d’Indústria de Catalunya ha mostrat suport total a la plantilla de Danone.

  • El sindicat participarà a la mobilització "en defensa dels llocs de treball i la continuïtat de la planta".
  • "El tancament de la planta vallesana no està justificat", denuncia Comissions Obreres, que també exigeix a Danone "un pla industrial de futur".

Previsió. La setmana que ve serà moguda. A banda de la manifestació, hi ha algunes reunions previstes. 

  • Empresa i treballadors es trobaran dimecres i dijous amb l’objectiu d’intercanviar informació.
  • La Generalitat ha assegurat que acompanyarà els empleats en el procés de negociació, que encara no ha començat.

Context. Aquest serà el tercer tancament industrial de Danone en deu anys a Espanya, després del de la planta de Salas, a Astúries, l'any 2021, i la de Sevilla, l'any 2013.