Economies
Fàbrica Danone a Parets del Vallès
Foto: Fàbrica Danone a Parets del Vallès | Google Maps
Empresa

Danone vol tancar la fàbrica de Parets del Vallès on treballen 157 treballadors

Temps de lectura: 1 minut
Fàbrica Danone a Parets del Vallès
Foto: Fàbrica Danone a Parets del Vallès | Google Maps

Danone vol tancar la planta de Parets del Vallès, on treballen 157 treballadors, segons han confirmat sindicats i fonts de l’empresa. 

Per què és important? La fàbrica de Parets del Vallès de Danone és una de les més emblemàtiques del municipi i dona feina a unes 157 persones, que ara es troben desemparats. A més, l'any 2022 la planta celebrava el seu 40è aniversari amb una inversió de més de 22 milions d'euros. 

Què en sabem? Aquest divendres la companyia ha anunciat als treballadors la seva intenció de cessar l’activitat a la fàbrica, on es produeixen marques com Oikos o Vitalinea. 

  • A partir de la setmana que ve començarà un procés de negociació amb els sindicats que "pot durar mesos" i que inclourà la "reindustrialització", és a dir, la recol·locació de treballadors "en el cas que es trobi un comprador". 
  • Fonts sindicals han explicat que el tancament és degut a una caiguda de les vendes dels productes que es fabriquen a la planta de Parets.
  • Danone ha apuntat que la proposta "és part d'un procés local de racionalització per tal d'enfortir la competitivitat de les marques i guanyar eficiència industrial".

Què diuen? En un comunicat, el sindicat CCOO ja ha rebutjat "rotundament" l'anunci del tancament de la planta. Demanen a l'empresa mantenir la producció i reclamen definir un pla industrial que garanteixi la continuïtat de l'activitat i dels llocs de treball.  
 
 

Categoria: Economies
Etiquetes: Barcelona Economia