Economies
Borsa

Puig s'estrena oficialment a borsa després del toc de campana d'aquest divendres a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts

La companyia de cosmètica catalana Puig ha començat a cotitzar aquest divendres a un preu de 24,5 euros per acció, després que el seu president, Marc Puig, ha donat el tradicional toc de campana a la Borsa de Barcelona a les 12 hores.

En detall. Després del toc de campana, la companyia ha projectat l'evolució del preu per acció, que un minut després de la sortida al parquet ha arribat als 26,2 euros i la BME ha projectat un missatge de benvinguda.

  • És la sortida a borsa d'Europa més important d'aquest any: debuta amb una capitalització borsària de 13.920 milions d'euros i l'import de cada títol és el més alt de la forquilla fixada en el fullet informatiu.
  • L'oferta té un volum de fins a 3.000 milions d'euros, i Puig en va aconseguir el sobresubscripció l'endemà d'anunciar la seva arribada al parquet, la qual cosa demostra "la important demanda d'inversors institucionals internacionals i nacionals".
  • Les accions cotitzen a les borses de valors de Barcelona, Madrid, Bilbao i València amb l'etiqueta de cotització 'Puig' a través del sistema d'interconnexió borsària (mercat continu).

Què esperar? La companyia ha expressat la voluntat de distribuir dividends en efectiu "de manera prudent" en un futur pròxim, el primer dels quals posterior a la seva oferta el 2025 i amb càrrec als resultats del 2024.

  • Preveu mantenir un 'pay out' (ràtio de dividend sobre benefici atribuïble) d'aproximadament el 40% en línia amb el seu historial, si bé no ha aprovat cap política de dividends: segons el fullet, avaluarà si introduir-la "depenent" de resultats futurs i necessitats de finançament.

En profunditat. La família conservarà una participació majoritària, i també s'ha assegurat el control polític: preveu mantenir el 71,7% dels drets econòmics de la societat i el 92,5% dels drets de vot, assumint l'exercici al complet de l'opció de sobreadjudicació.

  • En concret, els Puig tenen el 68% en accions de classe A i el percentatge restant fins a entre el 70,5% i el 73,44%, en funció de la 'green shoe', en accions de classe B, que són les que han sortit a borsa.
Categoria: Economies
Etiquetes: Economia Borsa