Eleccions generals 2023
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | Europa Press
Eleccions generals

La proposta de Sánchez que indigna els seus rivals: sis cara a cara amb Feijóo

Temps de lectura: 3 minuts
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que està disposat a fer sis cara a cara amb el seu màxim rival de cara les eleccions generals del 23-J, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. 

Per què és important? Sánchez va anunciar un avanç de les eleccions generals després dels mals resultats dels socialistes en els comicis locals i autonòmics del passat 28 de maig. A partir d'aquest moment, els partits han engegat tota la maquinària per poder arribar amb força a la pròxima campanya electoral. 

Què diu? Pedro Sánchez ha anunciat aquest dilluns que vol celebrar fins a sis cara a cara entre ell i el líder dels populars. Els debats serien televisats i el socialista vol recuperar el format de debat que es feia fa anys entre candidats del PSOE i el PP: Felipe González i Jose Maria Aznar o José Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy. 

  • El president ha explicat que es vol confrontar un cop a la setmana amb Feijóo en "els sis principals mitjans de comunicació" de l'estat espanyol. El cap de l'executiu ha dit que accepta quatre de les invitacions per fer debats cara a cara que ja ha rebut dels principals grups de mitjans i s'ha mostrat obert a completar el llistat de debats amb els dos restants.

En resposta: Els populars, com era d'esperar, han respost i han considerat una "excentricitat" la proposta de Sánchez. 

  • El portaveu de campanya del PP, Borja Sémper, ha dit que Feijóo està obert a debatre, però que el PP "anirà analitzant les peticions segons vagin arribant".
  • "Hi haurà debats a aquests comicis, però no fruit de les excentricitats, de l'ansietat i de la desorientació", ha afirmat Sémper, que ha insistit que el PP "no entrarà en les provocacions de Sánchez".
  • Així doncs, Sémper ha rebutjat fer un cara a cara setmanal, però no ha descartat la possibilitat que n'hi hagi algun. 

A més, la vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de la plataforma Sumar, Yolanda Díaz, també ha criticat la proposta del president espanyol: "Qui cregui que el futur d'Espanya es resumeix en una foto de Pedro Sánchez i Feijóo està fora de la realitat del nostre país", ha escrit, perquè "el bipartidisme és el passat" i "seguirem sumant per construir el futur".

  • El líder de Vox, Santiago Abascal, també s'ha sumat a les crítiques: "Sánchez demostra que té por de debatre també amb Vox". 

Per acabar: Finalment, Sánchez ha insistit que els ciutadans han de decidir amb el seu vot el rumb que seguirà l'Estat en els pròxims anys, i per tant cal que puguin "contrastar d'acord amb arguments, dades i informació, i no de boles, mentides i desqualificacions" les propostes del PP i del PSOE.