Eleccions generals 2023
Oriol Junqueras i Gabriel Rufián
Foto: Oriol Junqueras i Gabriel Rufián | Lorena Sopêna / Europa Press
Eleccions generals

ERC nega negociacions amb Podemos per una candidatura conjunta al Congrés

Temps de lectura: 2 minuts
Oriol Junqueras i Gabriel Rufián
Foto: Oriol Junqueras i Gabriel Rufián | Lorena Sopêna / Europa Press

Esquerra Republicana ha negat taxativament que hagin obert negociacions amb Podemos per explorar una candidatura conjunta a les eleccions generals del 23 de juliol.

Què ha passat? El digital Público ha publicat aquest matí que els Comuns han acusat Podemos d'amenaçar de pactar amb ERC si no arriben a un acord amb Sumar.

  • Els Comuns consideren que se'ls "infravalora" en la llista d'En Comú Podem que s'està elaborant de cara a les eleccions generals. És per això que han fet córrer una falsa aliança amb ERC per fer cedir Podemos.

Què diuen? Fonts d'ERC neguen que s'hagin obert negociacions formals amb la formació lila. De fet, aquestes mateixes fonts ho han emmarcat en una estratègia de Podemos per "apujar el preu de la negociació amb Sumar".

  • "No hi ha negociacions amb Podemos, ni per configurar cap llista, ni coalició" per les eleccions espanyoles del juliol. Així de rotunds s'han expressat els republicans.

Context: Les formacions a l'esquerra de PSOE estan immerses en un procés de negociació per intentar de presentar-se unides als pròxims comicis, ja que totes les enquestes avisen que la seva fragmentació facilitarà l'accés de la dreta i l'extrema dreta a la Moncloa.

  • El termini per presentar coalicions finalitza en només tres dies, el 9 de juny

D'altra banda: El portaveu parlamentari dels Comuns, David Cid, no ha negat ni desmentit que Podemos estigui conversant amb els republicans per buscar una fórmula per presentar-se plegats.

  • Tot i això, fonts consultades a la formació han afirmat que aquestes filtracions formen part de la dinàmica de negociació, i que no volen atiar el foc dels rumors.
  • En canvi, segons les informacions publicades per mitjans propers a l'imaginari de l'esquerra espanyola apunten que els comuns han rebut amb "sorpresa" que Podemos estigui suposadament negociant amb ERC.