Eleccions generals 2023
Yolanda Díaz i Ada Colau durant la campanya municipal
Foto: Yolanda Díaz i Ada Colau durant la campanya municipal | Europa Press
Eleccions generals

Ada Colau tancarà la llista de Sumar a Barcelona i Irene Montero queda fora

Temps de lectura: 2 minuts
Yolanda Díaz i Ada Colau durant la campanya municipal
Foto: Yolanda Díaz i Ada Colau durant la campanya municipal | Europa Press

L'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tancarà la llista de Sumar a Barcelona per les pròximes eleccions generals del 23-J. 

Per què és important? L'avanç de les eleccions espanyoles ha fet que les formacions polítiques tanquin en pocs dies les candidatures per concórrer als comicis. Sumar, el partit liderat per Yolanda Díaz, ha tingut doble feina per configurar les candidatures. 

Què en sabem? Finalment, Ada Colau formarà part de la llista dels comuns al Congrés dels Diputats. L'exalcaldessa de la capital catalana tancarà, de forma simbòlica, la candidatura a Barcelona, liderada per l'actual diputada a la cambra espanyola Aina Vidal. 

  • Colau ocuparà el número 32 de la llista barcelonina. 
  • També acompanyaran a la candidata dels comuns l'actual ministre d'Universitat, Joan Subirats, i el líder dels comuns al Congrés, Jaume Asens, que ocuparan la posició 31 i 32 de la candidatura. 

En detall: Asens va anunciar divendres que abandonava la política institucional, per la qual cosa la seva aparició a la llista s'ha d'entendre com un gest de suport a Sumar, la coalició liderada per Díaz que inclou el grup de Podem.

En profunditat: Una altra de les novetats de les llistes presentades pels de Díaz arreu d'Espanya és que finalment no s'inclou el nom de la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

  • Tot i això, Díaz ha negat aquest dimarts haver vetat Montero de les llistes de Sumar: "No és el nostre estil vetar", ha assegurat.
  • La vicepresidenta segona ha argumentat que l'acord "ha estat molt difícil de negociar" i hi ha hagut "generositat" i "moltíssimes renúncies".
  • Díaz ha mencionat Jaume Asens o Alberto Garzón: "Hem fet el que calia fer" per "formular un acord que ha estat molt complex i molt extens" i que combina "persones independents amb una confluència de partits com mai s'havia fet", ha dit.