Eleccions generals 2023
Plana major d'Esquerra Republicana
Foto: Plana major d'Esquerra Republicana | ACN
Eleccions generals

ERC es presenta a les eleccions espanyoles amb el lema 'Defensa Catalunya!'

Temps de lectura: 2 minuts
Plana major d'Esquerra Republicana
Foto: Plana major d'Esquerra Republicana | ACN

Esquerra Republicana es presenta a les eleccions espanyoles del 23 de juliol sota el lema 'Defensa Catalunya!', davant d'un probable escenari amb un pacte entre PP i Vox.

Per què és important? Els republicans presenten aquest lema que demana aplegar vots per protegir Catalunya davant l'auge de l'extrema dreta, que vol retallar drets i llibertats dels catalans.

En profunditat: El cap de llista dels republicans al Congrés, Gabriel Rufián, ha avisat que "és probable" que aquests comicis "no siguin cap festa", i que han de ser "una barricada de resistència" davant un possible pacte de PP i Vox.

  • "La gent no mereix anar a votar amb por, però sí amb ple coneixement de què ve, que és la dreta i ultradreta de veritat, i per a això no val una esquerra de mentida", ha expressat Rufián en una roda de premsa en què ha presentat els cartells de campanya.

A més: Jordà ha explicat que aquests comicis van de "defensar Catalunya" i ha lamentat que "sens dubte tornen temps difícils i convulsos, on la dreta amenaça de tornar a atacar el país".

  • "El neofranquisme pot tornar a governar les nostres vides", ha advertit la candidata, que creu que Catalunya s'ho juga tot. "Ens hi va la llengua, la cultura, les institucions, la sanitat pública, l'escola en català i els drets de les dones", ha enumerat Jordà, que veu la identitat catalana "en perill".

D'altra banda: Rufián ha assegurat que votar ERC significa "més que mai" combatre el feixisme. També ha considerat que és probable que aquestes eleccions no es parli de què s'ha fet durant aquesta legislatura, "però sí del que passarà els pròxims 40 anys".

  • Tot i això, ha lloat la tasca que ha fet des del Congrés i el Senat el seu grup parlamentari, amb la llei d'infància, de ciència, apujar les pensions, apujar el salari mínim interprofessional o la derogació de la sedició al Codi Penal.

 

Etiquetes: ERC Eleccions