Eleccions generals 2023
Líder del PP
Foto: Líder del PP | Manuel Laya / Europa Press
Eleccions generals

Feijóo: "Derogaré la Llei Trans perquè banalitza el sexe i falta el respecte als pares"

Temps de lectura: 2 minuts
Líder del PP
Foto: Líder del PP | Manuel Laya / Europa Press

Alberto Nuñez-Feijóo, president del Partit Popular, ha assegurat que derogarà la Llei Trans perquè "banalitza el sexe, els menors i falta el respecte als pares".

Per què és important? El líder del PP ha anunciat que eliminarà la nova Llei Trans i que en farà una de nova més conservadora, sent aquesta una de les més importants del Ministeri d'Igualtat d'Irene Montero durant el govern de coalició del PSOE amb Unidas Podemos.

Què ha dit? En una entrevista en el programa d'Ana Rosa de Telecinco, Feijóo ha defensat que l'actual Llei Trans, confeccionada pel govern PSOE-Podemos, "falta el respecte als pares".

  • "Anem a fer una nova llei trans derogant aquesta i prenent-nos seriosament el col·lectiu", ha argumentat el líder popular.
  • Segons Feijóo l'actual norma "banalitza el sexe, els menors i els adolescents", a més de "faltar el respecte als pares".

Context: Fa tan sols dies que Espanya va celebrar el dia de l'Orgull LGTBI, dia en que el PP es va sumar a la reivindicació a favor del col·lectiu. Ara, dies després el seu líder vol acabar amb la llei Trans.

A més: Ha detallat que en els 100 primers dies de mandat tipificarà el delicte de referèndum il·legal i reformarà el delicte de malversació. S'ha de tenir en compte que el govern PSOE-Podemos, amb l'impuls d'ERC, va reformar el Codi Penal i va eliminar el delicte de sedició i reformar el de malversació.

D'altra banda: També s'ha compromès a no governar si perd les eleccions del pròxim 23 de juliol. "L'objectiu del PSOE és governar perdent i jo em comprometo a no governar si perdo", ha sentenciat.

  • "Si el PSOE tingués algun interès en què Vox no estigui en el govern, faria el que hem fet nosaltres a Barcelona, Vitòria...", ha defensat sobre els pactes dels populars amb l'extrema dreta arreu d'Espanya.
  • En aquest sentit, no s'ha amagat de la seva mà estesa amb l'extrema dreta si els necessita per governar: "Si he de demanar a Vox el 'sí', el lògic és que formin part del meu govern".