Eleccions generals 2023
Míriam Nogueras i Antoni Castellà
Foto: Míriam Nogueras i Antoni Castellà | ACN
Eleccions generals

Junts es presenta al 23-J sota el lema 'Ja n'hi ha prou' i promet no "regalar" els vots

Temps de lectura: 2 minuts
Míriam Nogueras i Antoni Castellà
Foto: Míriam Nogueras i Antoni Castellà | ACN

Junts es presenta a les eleccions generals del 23 de juliol sota el lema 'Ja n'hi ha prou' i es compromet a no "regalar" els vots a ningú.

Per què és important? Els juntaires presenten una candidatura de confrontació i no es presten a donar els vots per evitar un govern espanyol d'extrema dreta.

En profunditat: Tant la cap de llista al Congrés, Míriam Nogueras, com el candidat a senador Antoni Castellà durant la presentació de la campanya s'han compromès a no "regalar" els seus vots.

  • De fet, Castellà ha assenyalat que sota el paraigües de Junts "hi són tots els de Junts pel Sí menys un", referint-se a ERC, i comptant a JxCat, Demòcrates i MES, que ens aquests comicis concorreran plegats.
  • Nogueras, per la seva banda, ha garantit que Junts "no regalarà els vots a ningú" a la investidura. Amb aquesta idea, Junts ha escollit 'Ja n'hi ha prou' com a lema de campanya.

Què han dit? Des de la terrassa de l'Hotel Duquessa de Cardona, Nogueras ha defensat que Junts pel Sí va ser "l'embrió de l'operació de país que ha fet arribar més lluny col·lectivament", en referència a l'1-O, i ha assegurat que Junts es presenten "fidels" a aquest camí.

  • "Tant de bo tots fóssim aquí, els que defensem Catalunya, defensant el país i posant-lo per davant del partit", ha remarcat. "Si no hi som nosaltres, els que defensem Catalunya, no hi ha ningú", ha afegit. En aquesta línia, ha advertit que ni el PSOE ni el PP "defensaran Catalunya" perquè "no ho han fet mai".
  • Nogueras ha promès que Junts "no regalarà" els seus vots a "ningú que pretengui seguir espoliant i mentint i negant el dret a l'autodeterminació". De fet, ha remarcat que al llarg de tota la legislatura Junts ha defensat això i ha retret que s'han sentit "molt sols".
Etiquetes: Junts Eleccions