Eleccions generals 2023
El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, sostenint el programa electoral
Foto: El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, sostenint el programa electoral | Fernando Sánchez / Europa Press
Eleccions generals

El programa electoral del PP s'acarnissa amb l'independentisme per "contrariar-lo"

Temps de lectura: 2 minuts
El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, sostenint el programa electoral
Foto: El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, sostenint el programa electoral | Fernando Sánchez / Europa Press

El líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo, ja havia advertit que faria tot el possible per "contrariar l'independentisme". I així ha sigut. El programa electoral dels populars s'acarnissa amb Catalunya i tots els avenços que ha aconseguit el sobiranisme: des d'endurir el Codi Penal, perseguir i il·legalitzar el referèndum, modificar els indults i marginar el català.

Per què és important? Les promeses electorals amb les quals el PP es presenta el 23 de juliol estan especialment centrades a frenar l'avenç dels drets dels catalans.

En profunditat: Tot i que principalment es focalitza amb "derogar el 'sanchisme'", en referència a aturar les polítiques de Pedro Sánchez, Feijóo també posa en el punt de mira l'independentisme català.

  • Els populars prometen endurir el Codi Penal recuperant el delicte de sedició i restaurant el de malversació. També tipificar el delicte de "referèndum il·legal" o "consultes no autoritzades" que estiguin dirigides a "laminar la credibilitat d'Espanya" a Europa.
  • També posen la banya en l'escola catalana i el model d'immersió lingüística. Prometen fer que el castellà sigui vehicular a totes les aules amb un 50% mínim.
  • A més, si arriben a La Moncloa preveuen modificar la llei de l'indult perquè sigui molt més complicat aprovar-ne i que no es pugui tornar a concedir la mesura de gràcia a independentistes.

Programa Electoral PP by Redacció Principal on Scribd

Què ha dit? Des de Madrid, el líder popular ha presentat aquest paquet de mesures que desitgen "contrariar" l'independentisme. "El nostre deure no és seguir sotmetent l’interès general als que volen fracturar Espanya", ha argumentat contra els partits sobiranistes.

  • El candidat del PP a la Moncloa ha apostat perquè governi la llista més votada: "Si guanyo les eleccions trucaré el líder del PSOE perquè em deixi governar. Si no me l’agafa, trucaré tots els barons perquè el convencin".