Eleccions generals 2023
La cap de llista dels Comuns, Ana Vidal
Foto: La cap de llista dels Comuns, Ana Vidal | ACN
Eleccions generals

Els comuns posen preu a governar: el Ministeri de Transports i el traspàs de Rodalies

Temps de lectura: 2 minuts
La cap de llista dels Comuns, Ana Vidal
Foto: La cap de llista dels Comuns, Ana Vidal | ACN

La candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions espanyoles Aina Vidal ha reclamat aquest divendres per a la seva formació el Ministeri de Transports d'un futur govern d'esquerres a l'Estat.

Per què és important? Els Comuns han posat preu a entrar en un govern amb el PSOE.

Què ha demanat? Per a Vidal, Rodalies és "sinònim de deficiència", per la qual cosa ha assegurat que el traspàs integral del servei a la Generalitat ha de ser "imminent". Alhora, s'ha compromès a efectuar-lo si els comuns ocupen el Ministeri.

  • La cap de llista per Barcelona ha titllat de "decepció" el mandat de Raquel Sánchez, "la primera ministra de transports catalana", i ha lamentat que hagi "deixat de costat" Rodalies de Catalunya "per apostar clarament per l'aeroport o el quart cinturó".

D'altra banda: Vidal ha afirmat que els comuns han "portat sempre el referèndum al programa electoral". Ho ha dit després que la candidata de Sumar a la presidència del govern espanyol, Yolanda Díaz, digués que aquesta votació "no és sobre la taula".

  • El programa de Sumar-En Comú Podem encara no s'ha fet públic, però la candidata catalana ha garantit que hi serà. "Ho seguim portant en el programa electoral, però no enganyem", ha advertit: "Ja està bé de dir-nos mentides. Tothom sap que això no passarà d'aquí 24 hores. Posar-nos calendaris ficticis crea frustració".

A més: Ha defensat que el govern de coalició PSOE-Unides Podem "ha permès que el president de la Generalitat i el de l'Estat tornin a parlar per telèfon" i ha reivindicat "asseure's, tenir propostes i desencallar qüestions fonamentals" més enllà de l'autodeterminació, com el finançament de les autonomies. De fet, ha subratllat que aquesta "serà una de les prioritats" dels comuns la propera legislatura.