Política
El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, entrevistat per Pablo Iglesias
Foto: El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, entrevistat per Pablo Iglesias | Canal Red
Eleccions espanyoles

Oriol Junqueras: "Sumar només pretén ser un apèndix del PSOE"

Temps de lectura: 2 minuts
El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, entrevistat per Pablo Iglesias
Foto: El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, entrevistat per Pablo Iglesias | Canal Red

Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana, ha criticat l'estratègia de Sumar perquè els porta a la "irrellevància". El líder republicà ha carregat contra la formació de Yolanda Díaz perquè "només pretén ser un apèndix del PSOE".

Per què és important? Esquerra, que ja ha dit que té la intenció de facilitar un govern d'esquerres a la Moncloa, ha collat Sumar per cedir a les pressions de la dreta espanyola.

Què ha dit? En una entrevista a Canal Red, presentat per l'exlíder de Podemos, Pablo Iglesias, el president d'Esquerra ha apujat el to amb Sumar.

  • Junqueras ha afirmat que "per desgràcia, Sumar prefereix ser petit que tenir una capacitat real d'incidència en la política espanyola", i ha qualificat a aquesta formació de soci minoritari del PSOE.
  • "Si és gran, si fa uns molt bons resultats, si té capacitat d'influir en la política espanyola, haurà de prendre decisions i sofrirà moltes pressions. I prefereix alliberar-se d'aquestes pressions", ha sostingut.

A més: Junqueras ha assegurat que aquesta postura de Sumar, al seu judici, "li porta cada vegada més cap a la irrellevància en termes polítics, en termes d'incidència, en termes d'influència, però fins i tot també en termes de resultat electoral".

  • També ha defensat que "de la mateixa manera que Sumar només pretén ser un apèndix del PSOE, Felipe González pretén que el PSOE només sigui un apèndix del PP", i ha afirmat que aquest expresident del Govern nega al PSOE el dret a ser una alternativa.

D'altra banda: El líder republicà ha lamentat que a Catalunya no hi ha expectatives que l'Estat pugui canviar "perquè massa vegades l'esquerra espanyola ha dimitit de la responsabilitat, de la voluntat, de la missió de fer canviar l'Estat".

  • Ha assenyalat que una prova d'això és que Sumar "rebutgi la idea d'un referèndum o quan té una actitud excessivament dependent d'allò que el PSOE li permet o no li permet dir".
Categoria: Política