Eleccions generals 2023
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo
Foto: Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo | Europa Press
Cara a cara

Així han estat els minuts d'or de Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo
Foto: Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo | Europa Press

Després d'un cara a cara tens i molt dur entre el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, i el del PP, Alberto Núñez Feijóo, els dos polítics han tingut l'oportunitat de dirigir-se directament als teleespectadors. 

Per què és important? El conegut com a minut d'or és l'última intervenció dels polítics en els debats electorals. En aquesta ocasió, Sánchez ha estat el primer a dirigir-se a l'audiència i Feijóo ha estat l'encarregat de tancar el cara a cara. 

El minut d'or de Pedro Sánchez

  • "Si algú li ha dit que votar al partit popular per acabar amb ETA, ha de saber que ETA va acabar l'any 2011", ha començat dient el president del govern espanyol. 
  • "El 23 de juliol no ens estem jugant l'alternança com ha passat en altres eleccions, ens estem jugant per primera vegada si Espanya continua avançant o ens posa el senyor Abascal i el senyor Feijóo en un túnel molt tenebrós on ves a saber vostè a on acaba". 
  • "Li demano que voti amb confiança i amb esperança i que voti al partit socialista". 

El minut d'or d'Alberto Núñez Feijóo

  • "El meu missatge és molt senzill, vull ser el pròxim president del govern d'Espanya, però no ho vull ser de qualsevol manera". 
  • "Una majoria forta, sense necessitat de comptar amb els extrems, és fonamental per avançar. Els extrems saben bloquejar, però no saben governar". 
  • "Li puc assegurar que compliré amb el meu programa, amb el meu deure, amb el meu compromís i amb els meus principis. Vaig aconseguir quatre majories absolutes a Galícia, li puc assegurar que només pretenc ser un polític útil". 
  • "Vull ser el president del govern d'Espanya. Si vostès voten majoritàriament, hi haurà un canvi polític a Espanya".  

Per acabar: Un dels aspectes més comentats del minut final ha estat un error del candidat del PP. Feijóo s'ha equivocat de càmera i no ha mirat directament a l'objectiu al qual s'havia de dirigir, en canvi, Sánchez sí que ha encertat amb la seva càmera.