Eleccions generals 2023
La lona amb el missatge modificat
Foto: La lona amb el missatge modificat | Violetas
Eleccions generals

Boicotegen la lona de Vox contra la llei 'només sí és sí' per atacar Abascal

Actualitzat: Dimecres, 19 de juliol de 2023. 17:23
Temps de lectura: 2 minuts
La lona amb el missatge modificat
Foto: La lona amb el missatge modificat | Violetas

Un grup d'activistes ha modificat la lona de l'extrema dreta que va penjar en un edifici de la capital espanyola en contra de la llei "només sí és sí". 

Per què és important? El partit d'extrema dreta és obertament masclista i racista i ha aprofitat la ben entesa per fer campanya en ple centre de Madrid amb una segona lona acusant Sánchez d'alliberar agressors. Ara, ha estat boicotejada.

Context: Vox va tornar a penjar una polèmica lona a Madrid, aquest cop acusant el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de ser el culpable que hi hagi "centenars de monstres al carrer", referint-se a la llei del "només sí és sí". 

  • El partit d'extrema dreta va penjar la lona fa una setmana i s'assenyalava Sánchez com al culpable que hi hagués agressors i violadors al carrer en llibertat, en referència a les excarceracions de condemnats sota la llei del Ministeri d'Igualtat. A part del missatge, es pot veure una imatge on apareix un home encaputxat atacant per darrere una noia. 

Què en sabem? La lona de Vox ha estat modificada aquest dimecres. El grup d'activistes Violetas ha enganxat pancartes amb tres paraules sobre el missatge original. De poder-se llegir: "Sánchez ha posat a cents de monstres al carrer", ara es pot llegir "Abascal ha posat a cents d'aquests monstres en les seves files". 

  • Gràcies a l'acció reivindicativa de les activistes, dues pancartes modifiquen el missatge original i passen a assenyalar el líder de Vox, Santiago Abascal. 

En detall: El col·lectiu Violetas defensa els drets de les persones LGTBI i denuncia les polítiques feixistes, homòfobes, patriarcals i negacionistes que defensa el partit d'extrema dreta d'Abascal.