Eleccions generals 2023
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | EFE/ Juanjo Martín
Debat RTVE

Sánchez defensa la taula de diàleg davant de Vox: "Volen solucions a bufetades"

Temps de lectura: 2 minuts
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | EFE/ Juanjo Martín

Pedro Sánchez, el president espanyol i secretari general del PSOE, ha defensat durant el Debat de RTVE la taula de diàleg amb la Generalitat davant de l'extremisme de Vox. 

Per què és important? Sánchez segueix apostant per avançar en el diàleg amb el Govern per solucionar "el problema català".

Què ha dit? Sobre el conflicte territorial de Catalunya i Espanya, Sánchez ha carregat contra el president de Vox, Santiago Abascal, per "riure's de la Constitució".

  • "El programa d'Abascal va contra la Constitució, volen il·legalitzar partits, acabar amb les autonomies. Nosaltres creiem en la unitat d'Espanya, però sense bufetades i sense un 155 prolongat com el que proposen vostès", ha reblat Sánchez.
  • El president espanyol ha lamentat la crispació de les propostes d'Abascal: "Volen solucionar el problema català a bufetades". En aquest sentit, ha defensat que el govern espanyol està "solucionant el conflicte amb acords i diàleg" i que, en canvi, PP i Vox viuen en una "Espanya molt petita" on només entren ells.

D'altra banda: L'absència del PP i el seu líder, Alberto Núñez-Feijóo, ha provocat una allau de crítiques sobre Vox, que ha estat sol defensant-se davant del bloc PSOE-Sumar. Aquests han defensat unidos seguir "avançant" en les polítiques socials enfocades a enfortir l'escut social, seguir apujant les pensions, dotar de més drets als treballadors, dotar d'ajudes als migrants perquè s'adaptin i seguir avançant en el diàleg amb Catalunya.

  • Vox tot el contrari. Ha esgrimit "derogar el 'Sanchisme'", és a dir eliminar la majoria de lleis que l'actual govern espanyol ha aprovat. Des de la llei de 'Només sí és sí', la llei trans, la reforma laboral i endurir les fronteres.