Eleccions generals 2023
Oficina de Correus
Foto: Oficina de Correus | EFE
Eleccions generals

La JEC amplia el termini per votar per correu fins aquest divendres a les 14:00

Temps de lectura: 2 minuts
Oficina de Correus
Foto: Oficina de Correus | EFE

La Junta Electoral Central (JEC) ha acceptat la petició de correus d'ampliar el termini per dipositar el vot per Correu per les eleccions generals del 23-J.

En detall: Els electors que hagin sol·licitat el vot per correu i encara no l'hagin entregat a una oficina de Correus encara tenen fins aquest divendres 21 a les 14:00 del migdia per fer-ho.

El motiu: Arran de la gran quantitat de sol·licituds, la companyia ha ampliat l'horari de les seves oficines per facilitar a la ciutadania el procés per poder votar per correu. Ara, permet fer-ho durant mig dia més, ja que el límit era fins aquest dijous 20. 

  • Aquest passat dimarts, Correus va anunciar que va entregar a mà el 100% de la documentació necessària perquè puguin votar 2.342.430 electors. 

Què has de fer per votar per correu? Per fer-ho, és necessari que l'elector es presenti a una de les oficines amb el seu DNI o amb el document que autoritza una altra persona a emetre el vot per correu (Correus proporciona un document model). 

  • En el sobre s'haurà d'incloure el certificat d'inscripció del cens electoral i el sobre del vot amb la papereta de la seva elecció. El vot és totalment gratuït. 

Horaris: Des del 13 de juliol, les oficines de Correus han ampliat el seu horari per facilitar el vot per correu a causa del gran nombre de sol·licituds que s'han demanat per aquests comicis. 

  • Totes les oficines de Correus d'Espanya han ampliat del 13 al 20 de juliol el seu horari fins a les 22:00 de la nit. Ara ha allargat el termini i el divendres 21 també es podrà votar fins a les 14:00.
  • Per tant, aquelles oficines que normalment tanquen a les 20:00 avui ho faran a les 22:00.
  • Pots consultar l'horari de la teva oficina de Correus més pròxima aquí
Etiqueta: Eleccions