Eleccions generals 2023
Gent votant per Correos
Foto: Gent votant per Correos | EFE/ Mariscal
Eleccions generals

Correus demana a la JEC ampliar fins divendres el termini per votar per correu

Temps de lectura: 2 minuts
Gent votant per Correos
Foto: Gent votant per Correos | EFE/ Mariscal

Correus ha sol·licitat aquest dijous a la Junta Electoral Central que ampliï el termini per dipositar el vot per correu per les eleccions generals fins a les 14h d'aquest divendres.

Per què és important? El vot per correu serà decisiu en aquests comicis, ja que molts ciutadans n'han fet ús perquè es troben de vacances.

En profunditat: L'organisme públic ha sol·licitat aquesta ampliació del termini per facilitar la gestió de les reexpedicions a les persones que van indiciar en la sol·licitud una direcció d'entrega dels vots i després han demanat rebre la documentació electoral en un altre lloc.

En dades: Aquest dimecres passat, Correus va anunciar que va posar a disposició dels electors el 100% de les documentacions electorals remeses a les persones que van sol·licitar el vot per les eleccions generals del 23-J. Dimarts al vespre la companyia va acabar d'entregar a mà la documentació necessària per poder votar a 2.342.430 electors. 

Situació actual: Si la JEC no accepta la petició de Correus, el termini per dipositar el vot finalitza aquest dijous 20 de juliol, dins de l'horari ampliat de cada oficina que es pot consultar al web www.correos.es. 

  • Arran de la gran quantitat de sol·licituds, la companyia ha ampliat l'horari de les seves oficines per facilitar a la ciutadania el procés per poder votar per correu. 

Per acabar: En un comunicat, Correus agraeix "la professionalitat i l'extraordinari esforç" de la seva plantilla per garantir que tots els ciutadans "puguin exercir el seu dret a vot per correu". 

  • Les hores extres dels treballadors s'abonaran en la nòmina del mes d'agost.
  • Segons la companyia, s'han donat instruccions per flexibilitzar al màxim el gaudi del descans de tots els professionals implicats en el procés de vot per correu.
Etiqueta: Eleccions