Eleccions generals 2023
Un treballador de Correos a un poble
Foto: Un treballador de Correos a un poble | Correos
Eleccions Generals

Correos paralitza l'entrega del vot per correu per l'extrema calor a Catalunya

Temps de lectura: 3 minuts
Un treballador de Correos a un poble
Foto: Un treballador de Correos a un poble | Correos

L'onada de calor extrema que aquests dies colpeja Catalunya paralitzarà l'activitat dels missatgers de Correos i, per tant, l'entrega del vot per correu, encara que sigui durant unes hores. En aquelles poblacions i comarques on l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha marcat amb un avís taronja i vermell, els repartidors tenen prohibit treballar entre les 13:00 i les 17.00, segons informen fonts de Correos a Principal.

  • A partir de les 17:00, apunta un portaveu de l'empresa, és "preferible" que el repartiment es faci en vehicle, en lloc de fer-ho caminant.

Per què és important? El vot per correu ha cobrat un protagonisme històric en aquestes eleccions generals que se celebraran el pròxim 23 de juliol, en plena època d'estiu i de vacances.

  • Més de 2,6 milions d'espanyols han sol·licitat votar per correu postal.
  • La majoria de votants ja han rebut la documentació, però encara hi ha molts electors que encara no disposen dels papers necessaris per participar del dret a sufragi. 

Tot i això, des de l'empresa pública estatal de correus llencen un missatge de tranquil·litat i assenyalen que, tot i que en principi aquest dimarts està previst que arribi la documentació als darrers ciutadans, els missatgers de Correos també repartiran dimecres i dijous.

Context: Aquesta prohibició que marca Correos de treballar entre 13:00 i 17:00 s'emmarca en una modificació de la llei aprovada pel govern espanyol el passat mes de maig. Aquest canvi legislatiu permet la prohibició dels treballs que es fan a l'aire lliure durant les alertes taronges i vermelles. 

  • Catalunya, amb temperatures de més de 40 °C en alguns punts, i l'Aragó viuen aquest dimarts aquesta situació d'extrema calor. 

A la pràctica: A quines zones de Catalunya s'interromp el servei de correus?

  • Una gran part de les poblacions de la costa catalana (les del Tarragonès, Baix Camp, Barcelonès, Garraf i Maresme) i la Vall d'Aran (avís groc) són les úniques zones que no patiran, en principi, aquesta calor extrema, ja que l'Aemet les marca amb un avís groc.
  • La resta de Catalunya està en avís taronja i vermell entre les 13:00 i les 20:00.
  • Parlem d'una bona part de les províncies de Lleida i Girona, sobretot l'Alt i Baix Empordà.
  • També preocupa el Baix Llobregat, en avís taronja, i on viuen més de 800.000 persones.

En detall: Les zones geogràfiques en avís taronja per l'Aemet són la depressió central de Tarragona, el Pirineu de Girona, el prelitoral de Girona, la depressió central de Barcelona, el Prepirineu de Barcelona i el prelitoral de Barcelona.

Per últim: Cal indicar que l'avís taronja i vermell no es desactiva fins a les 20:00, segons l'agència espanyola.

  • Això no obstant, pel Servei Meteorològic de Catalunya, l'avís vermell i taronja que esquitxa la immensa majoria de Catalunya, es desactivarà a partir de les 18:00. A partir d'aquesta hora, els mapes del Meteocat pinten el principat en verd, és a dir, "sense perill".

 

Etiqueta: Meteorologia