Eleccions generals 2023
Félix Bolaños
Foto: Félix Bolaños | EFE
Investidura

Objectiu investidura: el PSOE reclama a Junts que es mogui de posició

Temps de lectura: 2 minuts
Félix Bolaños
Foto: Félix Bolaños | EFE

El ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica en funcions, Félix Bolaños, ha reclamat als partits independentistes que es moguin de les seves posicions per poder investir Pedro Sánchez. 

Per què és important? El PSOE necessita els vots a favor d'ERC i Junts si vol aconseguir investir de nou a Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Les formacions polítiques estan negociant de manera discreta. 

Què diu? El ministre en funcions socialista ha avisat als partits independentistes, sobretot a Junts, que "no s'entendria" que es quedessin en "posicions de màxims" sense realitzar "moviments" en les negociacions per una investidura del candidat del PSOE.

  • "El que tenim entre mans és tan important com el futur del país", ha alertat Bolaños.
  • El ministre ha afegit, en un clar missatge cap al partit de Carles Puigdemont: "No s'entendria que forces polítiques es quedessin en posicions de màxim sense fer cap mena de moviment". 
  • "El més essencial és que puguem seguir parlant amb tranquil·litat, que qualsevol acord al qual arribem ha de ser un punt d'equilibri on totes les parts se sentin còmodes, per descomptat, dins de la llei i dins de la Constitució", ha detallat el dirigent socialista. 

Situació actual: Sobre les converses i negociacions per a la investidura, Bolaños ha recordat que el seu partit prefereix mantenir-se discret, ja que "és una norma que ha tingut èxit durant aquesta legislatura". 

  • El ministre ha assegurat que el seu partit vol ser "respectuós amb les persones que pensen diferents". 
  • El socialista advoca pel diàleg i diu que perquè sigui "útil i fructífer, ha de ser discret i respectuós". 

Per acabar: Bolaños ha volgut recordar que "el mandat dels ciutadans" que es va donar a les urnes el passat 23 de juliol "ha estat molt clar" i ha de servir perquè "el nostre país segueixi avançant".