Eleccions municipals 2023
Marcel Vivet, amb Dolors Sabater, durant la presentació de l'activista com a número 3 de la llista de Guanyem Badalona
Foto: Marcel Vivet, amb Dolors Sabater, durant la presentació de l'activista com a número 3 de la llista de Guanyem Badalona | ACN
Eleccions municipals

Marcel Vivet anirà de número 3 per Guanyem Badalona malgrat estar inhabilitat

Temps de lectura: 2 minuts
Marcel Vivet, amb Dolors Sabater, durant la presentació de l'activista com a número 3 de la llista de Guanyem Badalona
Foto: Marcel Vivet, amb Dolors Sabater, durant la presentació de l'activista com a número 3 de la llista de Guanyem Badalona | ACN

Guanyem Badalona incorpora a la seva candidatura per les eleccions municipals del pròxim 28 de maig a l'activista Marcel Vivet malgrat estar inhabilitat. 

Per què és important? Les diferents formacions polítiques estan acabant d'enllestir i tancar les llistes electorals de cara als comicis municipals del pròxim mes de maig

Què en sabem? Guanyem Badalona ha presentat l'activista Marcel Vivet com a número 3 de la candidatura encapçalada per Dolors Sabater. 

  • Amb aquesta acció, el partit vol visibilitzar la seva lluita contra la repressió al moviment independentista. 

El motiu: L'activista Marcel Vivet té una condemna d'inhabilitació de tres anys pels incidents de la manifestació contra l'associació policial Jusapol a Barcelona l'any 2018.

Què diu? Vivet ha explicat que es presenta a les eleccions "peti qui peti i piqui a qui li piqui". 

  • "Hi ha molts que segur que ja tenen urticària de veure'ns als carrers", ha dit.
  • L'activista afirma que fa el pas "diguin el que diguin uns papers o unes lleis que en moltes ocasions són injustes".
  • Vivet ha insistit que la seva feina és "lluitar" contra la repressió i participar de la política de la seva ciutat "malgrat que hi hagi gent que no ho vulgui". Vivet diu que han estat molts els intents per frenar-lo, però que malgrat això seguirà endavant.
  • Per la seva part, la candidata a l'alcaldia de Badalona, Dolors Sabater, ha dit que li dona un lloc rellevant a la llista per enfortir el "lideratge que necessita Badalona".
  • L'exalcaldessa ha explicat que situant-lo com a número 3 de la llista, Vivet serà una persona que "governarà" a Badalona "aportant objectius per al jovent". 

En detall: Vivet ha presentat cinc propostes de Guanyem per als joves: un programa d'orientació laboral i contra l'absentisme escolar, la potenciació de l'esport com a eina d'arrelaments als barris, la creació d'un espai autogestionat, més mesures de participació i la fi de llicències per a les cases d'apostes.