Eleccions municipals 2023
Ernest Maragall amb Carles Campuzano i Tania Verge
Foto: Ernest Maragall amb Carles Campuzano i Tania Verge | ERC Barcelona
Eleccions municipals

Els consellers Carles Campuzano i Tània Verge tancaran la llista d'ERC a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Ernest Maragall amb Carles Campuzano i Tania Verge
Foto: Ernest Maragall amb Carles Campuzano i Tania Verge | ERC Barcelona

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ocuparan els últims llocs de la candidatura a l'alcaldia de Barcelona d'ERC, liderada per Ernest Maragall. 

Per què és important? El pròxim 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. Els partits estan acabant de perfilar i tancar les seves candidatures per aconseguir el nombre més gran de suports. 

Què en sabem? Els consellers Campuzano i Verge ocuparan els últims llocs de la llista de l'alcaldable per Barcelona Ernest Maragall per la candidatura d'Esquerra. 

  • La consellera Tània Verge ocuparà la posició número 40 i el conseller Carles Campuzano ocuparà el lloc número 41. 
  • Maragall ha qualificat els consellers de "dues persones de gran qualitat i excel·lència que ajudaran a posar Barcelona al lloc que es mereix". 

Context: Les posicions que ocuparan a la llista dels republicans són simbòliques. L'objectiu de Maragall és remarcar la bona sintonia que hi ha a banda i banda de la plaça Sant Jaume, entre l'ajuntament de la capital catalana i la Generalitat de Catalunya. 

En detall: Maragall ja va avançar la majoria de noms de la llista d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona

  • El candidat ja havia anunciat que Elisenda Alemany i Ester Capella ocuparien el número 2 i 3 a la llista, i ha situat en els llocs de sortida els regidors Jordi Castellana, Ester Baró, Jordi Coronas, Rosa Suriñach i Montse Benedí.
  • A banda, suma el candidat del Jovent Republicà, Jan Sibina, Lourdes Errando o independents com Enriqueta Duran o Maria Badet.