Eleccions municipals 2023
Xavier Trias
Foto: Xavier Trias | Europa Press
Eleccions municipals

Trias vol fer una consulta sobre el tramvia a la Diagonal i aposta pel 'no'

Temps de lectura: 2 minuts
Xavier Trias
Foto: Xavier Trias | Europa Press

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha obert la porta a organitzar una consulta ciutadana per decidir si s'ha de culminar la unió del tramvia a la Diagonal. 

Per què és important? Les obres que han d'unir el tramvia a la Diagonal de Barcelona ja estan en marxa. El govern d'Ada Colau va aprovar el projecte per unir les vies del transport públic a través de l'avinguda Diagonal de la capital catalana. 

Què diu? Trias vol fer una consulta ciutadana per decidir sobre el futur de la unió del tramvia a la Diagonal. L'exalcalde de Barcelona ha assegurat que està en contra de l'enllaç i que faria campanya pel 'no'. 

  • "Aquests diners els necessitem per altres coses", ha dit l'alcaldable de Junts. 
  •  Trias ha criticat a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, sobre aquest projecte: "Va fer una cosa impensable, saltar-se una votació de ciutat". 
  • "Jo no faré el que em doni la gana. És probable que això acabi en una consulta", ha assegurat el postconvergent si arriba a l'alcaldia de la ciutat. 
  • L'alcaldable diu que pararà les obres del tramvia a Verdaguer: "És una presa de pèl. Només s'entén per afavorir a una empresa. És una cosa antiquada". 

En detall: Trias aposta per utilitzar autobusos per connectar la plaça Francesc Macià amb Glòries, el recorregut que l'actual executiu vol unir amb tramvia.

  • El candidat de Junts diu que els autobusos poden fer la funció d'unir el tram que falta sense generar despesa d'invertit en les obres i sense generar contaminació pel que provoquen aquestes obres. 

A la pràctica: El nou traçat entre Glòries i Verdaguer unirà els dos punts en uns set minuts. Amb la unió dels tramvies ja existents, els usuaris podran enllaçar amb tres línies de metro (L1, L2, L4 i L5) i 13 línies de TMB, a més de tot el Trambesòs.