Eleccions municipals 2023
Pere Aragonès i Janina Juli
Foto: Pere Aragonès i Janina Juli | RTVE
Eleccions municipals

Junts impugna la llista d'ERC a Pineda de Mar on concorre la dona d'Aragonès

Temps de lectura: 1 minut
Pere Aragonès i Janina Juli
Foto: Pere Aragonès i Janina Juli | RTVE

Junts ha denunciat davant la Junta Electoral de Zona la llista d'ERC a Pineda de Mar, on concorre Janina Juli, la dona del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Al detall: La secció local de Junts per Pineda i la seva presidenta ha impugnat la utilització irregular de les sigles de la llista republicana, que es presenta com "JxPineda", ha avançat La Vanguardia.

Què en sabem? La dona del president Aragonès es presenta com a candidata suplent, ja que és resident de la ciutat del Maresme. La coalició de Junts per Pineda va registrar les sigles el 2018 i ara exigeixen als republicans que no facin ús de la denominació "Junts X Pineda", ja que "podria clarament confondre a l'electoral", en aquest sentit sostenen que són unes sigles de la seva propietat.

  • Els juntaires també lamenten que l'esposa del president, que la seva imatge ha estat molt difosa per les xarxes socials, es presti a aquesta "publicitat enganyosa".

A més: Junts aprofita per recordar-li a Janina Juli el seu passat, criticant que "oblidi fàcilment" el seu pas per les Joventuts Nacionals de Catalunya, Convergència Democràtica i al PDeCAT. 

ERC reacciona: Segons La Vanguardia, els republicans han evitat posicionar-se fins que no disposin de la resolució de la Junta Electoral. En aquest sentit, el president comarcal d'ERC, Josep Pena, ha afirmat que han rebut la denúncia i que està analitzant jurídicament els límits de les sigles "JxPineda".