Eleccions municipals 2023
Façana de l'ajuntament de Lloret de Mar
Foto: Façana de l'ajuntament de Lloret de Mar | Wikipèdia
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Lloret de Mar

Parlament de Catalunya.
Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 19:18
Temps de lectura: 2 minuts
Façana de l'ajuntament de Lloret de Mar
Foto: Façana de l'ajuntament de Lloret de Mar | Wikipèdia

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. Al municipi de la Costa Brava, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a Lloret de Mar?

Candidat a les eleccions municipals per Junts per Lloret: Jordi Martínez

Són les primeres eleccions de Junts per Catalunya com a partit registrat. Aquest estiu passat, el partit va anunciar que Jordi Martínez seria el seu candidat a l'alcaldia. Tres mesos després, l'actual alcalde del municipi, Jaume Dulsat, va avançar que no es presentaria a la reelecció. 

Candidat a les eleccions municipals pel PSC: Adrià Lamelas

Francisco Javier Pastor deixarà el primer lloc de la llista per deixar pas a Adrià Lamelas, que en els últims comicis ocupava la sisena posició de la candidatura. Aquest mandat va ser força mogut pels socialistes, que enmig del mandat, compartint govern amb Junts, cinc regidors van passar a ser no adscrits per discrepàncies internes. L'alcalde va recompondre el govern i sumant-hi a més els 3 d'Esquerra Republicana.

Candidat a les eleccions municipals per ERC: Albert Fernández

Jordi Orobitg cedirà el testimoni de la candidatura dels republicans a Lloret de Mar a Albert Fernández. ERC fa front a aquests comicis havent format part del govern municipal i amb l'objectiu d'engreixar la bancada republicana.

Candidat a les eleccions municipals per Ciutadans: Jordi Hernández

Ciutadans vol tornar a recollir bons resultats, com al 2019, que va passar de dos a tres regidors. Amb Hernández al capdavant es posen com a fita repetir bons resultats i tornar a intentar fregar el 15% dels vots dels ciutadans de Lloret de Mar.

Candidat a les eleccions municipals per Lloret en Comú: Frederic Guich

Els comuns a la ciutat de la Costa Brava van recollir un resultat d'un únic regidor. Ara en Federic Guich, que passa del número cinc a cap de llista, per fer-se amb l'alcaldia.