Eleccions municipals 2023
Ajuntament de Terrassa
Foto: Ajuntament de Terrassa | ACN
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Terrassa

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 19:17
Temps de lectura: 2 minuts
Ajuntament de Terrassa
Foto: Ajuntament de Terrassa | ACN

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. A la cocapital del Vallès Occidental, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a Terrassa?

 

Candidat a les eleccions municipals per TxT: Jordi Ballart 

L'exsocialista i actual alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, torna a optar a la reelecció com a candidat del partit municipal Tot per Terrassa (TxT). Ballart va abandonar el PSC arran de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya i va crear el seu propi partit. Ha estat quatre anys alcalde pel PSC i els últims quatre anys amb la nova formació. 

En detall: Tot per Terrassa va aconseguir 10 dels 27 regidors en les eleccions del 2019 i va quedar com a primera força. 

 

Candidata a les eleccions municipals pel PSC: Eva Candela

Els socialistes busquen tornar a recuperar l'alcaldia de Terrassa després de més de quatre dècades sota el seu mandat. Eva Candela es presenta per primera vegada com a alcaldable, tot i que ja formava part de la llista de Ballart quan es trobava al PSC. 

En detall: Els socialistes terrassencs són el principal grup de l'oposició i en els últims comicis van aconseguir 7 regidors amb Alfred Vega al capdavant de la candidatura. 

 

Candidata a les eleccions municipals per ERC: Ona Martínez

Els republicans, que formen part de l'equip de govern de Ballart, proposen a l'actual regidora del consistori Ona Martínez com a cap de llista d'ERC. Martínez agafa el relleu d'Isaac Albert. 

En detall: ERC va aconseguir 5 regidors en les eleccions del 2019. Els seus vots van servir per fer alcalde a Ballart. 

 

Candidata a les eleccions municipals per Ciutadans: Isabel Martínez

La formació taronja aposta per un nou nom com a alcaldable del partit. Isabel Martínez substitueix a Javier González. L'objectiu de Ciutadans és evitar la desfeta del partit en un moment de crisi a escala nacional. 

En detall: Ciutadans Terrassa va obtenir fins a 3 regidors en els últims comicis municipals. 

 

Candidata a les eleccions municipals per Junts: Meritxell Lluís 

Junts proposa Meritxel Lluís com a alcaldable per Terrassa. El partit municipal ha patit diferents moviments durant aquests últims anys: l'exili de l'anterior cap de llista, Lluís Puig; el nomenament com a conseller d'Interior de Miquel Sàmper i l'empresonament de Josep Rull. 

En detall: En les eleccions municipals del 2019, Junts per Terrassa va aconseguir dos regidors al consistori.