Eleccions municipals 2023
Ajuntament de Sabadell
Foto: Ajuntament de Sabadell | Viquipèdia
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Sabadell

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 19:16
Temps de lectura: 3 minuts
Ajuntament de Sabadell
Foto: Ajuntament de Sabadell | Viquipèdia

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. A la cocapital del Vallès Occidental, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a Sabadell?

 

Candidata a les eleccions municipals pel PSC: Marta Farrés

L'actual alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, torna a optar a la reelecció a l'alcaldia. La socialista va guanyar les eleccions del 2019 doblant el resultat que la formació tenia des del 2015. El mandat de Farrés va patir un trencament quan va expulsar de l'executiu a Marta Morell, que formava part dels comuns. Des de l'aleshores el seu soci preferent ha estat Junts. 

En detall: El PSC va obtenir 10 dels 27 regidors del consistori en les passades eleccions municipals. 

 

Candidat a les eleccions municipals per ERC: Gabriel Fernández

Els republicans aposten per posar un nom nou al capdavant de la seva candidatura. Gabriel Fernández vol tornar a recuperar l'alcaldia de Sabadell i agafa el relleu de l'exalcalde d'ERC Juli Fernàndez. La formació ha estat el principal grup de l'oposició durant aquests últims quatre anys. 

En detall: En els últims comicis, ERC va aconseguir 7 regidors i quedar en segona posició. 

 

Candidata a les eleccions municipals per Crida: Nani Valero 

La Crida és una formació lligada al món cupaire. Nani Valero serà l'encarregada de liderar la candidatura a les pròximes eleccions municipals. Valero ha estat regidora dins del consistori durant aquesta última legislatura. 

En detall: La Crida va aconseguir 3 representants en les últimes eleccions i ser la tercera força dins de l'ajuntament. 

 

Candidat a les eleccions municipals per Ciutadans: Joan Garcia 

La formació taronja té l'objectiu de mantenir la representació dins de l'arc del consistori. Joan Garcia es presenta per primera vegada per Ciutadans a Sabadell, després que l'actual portaveu, Adrián Hernández, fes un pas al costat. 

En detall: Ciutadans té actualment 3 regidors a l'Ajuntament de Sabadell. 

 

Candidat a les eleccions municipals per Junts: Lluís Matas

Lluís Matas és l'encarregat d'agafar el relleu de l'exconsellera Lourdes Ciuró al capdavant de Junts a Sabadell. Un candidat sense una llarga experiència en política. 

En detall: En les passades eleccions del 2019, els postconvergents van treure 3 representants. 

 

Candidata a les eleccions municipals per Sentim Sabadell: Marta Morell

Morell va ser l'encarregada perquè Farrés fos alcaldessa, però a mig mandat Podem la va expulsar per una denúncia i va passar a ser regidora no adscrita dins de l'ajuntament. Ara, es presenta amb una nova formació sota les sigles Sentim Sabadell. 

En detall: Morell, que formava part d'En Comú Podem, va aconseguir una sola representació dins del consistori en els passats comicis del 2019. 

 

Altres partits sense representació

  • En Comú Podem presenta l'exdiputat al Parlament de Catalunya Joan Mena. El partit vol aconseguir representació després de la desfeta que ha patit a mig mandat. 
  • El PP vol tornar a recuperar representació dins del plenari de l'Ajuntament hi proposa com a candidata a Cuca Santos.