Eleccions municipals 2023
Ajuntament de Blanes
Foto: Ajuntament de Blanes | ACN
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Blanes

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 19:19
Temps de lectura: 2 minuts
Ajuntament de Blanes
Foto: Ajuntament de Blanes | ACN

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. Al municipi del gironès, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a Blanes?

Candidat a les eleccions municipals per Esquerra Republicana: Àngel Canosa

El juny de 2019 Àngel Canosa va prendre l'alcaldia de Blanes amb una victòria ajustadíssima i després d'altres intents d'investidura d'altres candidats. El PSC i Blanes en Comú Podem tenien un pacte per governar junts, però els va faltar un per arribar a la batllia.

Candidat a les eleccions municipals pel PSC: Jordi Hernández 

El PSC presentarà un nou candidat en substitució de Mario Ros, que no repetirà com a alcaldable. Ros l'any passat, però, va anunciar que deixava el grup municipal per desavinences amb el partit. En el seu lloc, el cap de llista dels socialistes serà Jordi Hernández.

Candidat a les eleccions municipals per Blanes en Comú Podem: Jordi Urgell 

Blanes en Comú Podem gairebé tanca un govern de coalició amb el PSC, però els socialistes no van aconseguir prous regidors. Pocs dies després els comuns van anunciar un acord de govern amb ERC. Ara bé, aquest cartipàs municipal es va trencar i va sortir-ne, deixant els republicans en minoria. Després del bon resultat aconseguit el 2019, els comuns tornen a confiar en Jordi Urgell.

Candidat a les eleccions municipals per Junts: Joan Felip 

Junts va recollir va quedar en quarta posició en les últimes eleccions tot i superar el 14% dels vots. Els juntaires plantegen un canvi al capdavant de la llista: Mia Ametller no serà la número u, com va passar el 2019, sinó que ho serà Joan Felip. D'aquesta forma tractaran de fer-se amb el segon o tercer lloc i entrar a govern.

Candidat a les eleccions municipals per Ciutadans: Cristhian Ortiz

Els taronges, en els últims comicis, van superar el 12% dels sufragis. A diferència d'ERC i Blanes en Comú Podem, el partit segueix els passos del PSC i Junts i canvia el seu alcaldable: Cristhian Ortiz, que reemplaçarà Sergio Atalaya.