Eleccions municipals 2023
Candidats a l'alcaldia de Tarragona
Foto: Candidats a l'alcaldia de Tarragona | ACN
Eleccions municipals

Esquerra i PSC tornen a disputar-se cos a cos l'alcaldia de Tarragona

Temps de lectura: 2 minuts
Candidats a l'alcaldia de Tarragona
Foto: Candidats a l'alcaldia de Tarragona | ACN

Esquerra i PSC tornen a disputar-se cos a cos l'alcaldia de Tarragona quatre anys més tard. 

Per què és important? Aquest diumenge 28 de maig els ciutadans estan citats a les urnes per decidir el futur de l'ajuntament de Tarragona.

Anàlisi: Tant els republicans com els socialistes podrien proclamar-se com a guanyadors de les eleccions municipals. Els socialistes es presenten als comicis amb una llista renovada. Confien a tornar a guanyar les eleccions municipals per cinquena vegada consecutiva, malgrat no comptar amb Josep Fèlix Ballesteros.

  • Pau Ricomà repeteix al capdavant d'ERC amb la voluntat de mantenir-se al capdavant del govern municipal i frenar el retorn del PSC.

Al detall: Pau Ricomà repeteix com a alcaldable d'ERC a les eleccions del 28 de maig del 2023 amb la voluntat de continuar governant a la ciutat. De fet, és l'únic candidat del 2019 que es manté al capdavant de la mateixa formació.

  • El PSC es presenta amb l'exlíder de Ciutadans, Ruben Viñuales. Els socialistes esperen arrossegar vots fidels del partit taronja.

Pactòmetre: Els republicans no descarten tornar a pactar amb els partits "d'esquerres" per evitar que governi "la dreta". El PSC va guanyar les eleccions per 464 vots més que ERC. Malgrat l'empat a regidors, Ricomà va pactar, en un primer moment, amb En Comú Podem Tarragona (ECP) i, dos anys més tard, amb Junts per Tarragona i la CUP.

Altres partits: A banda d'ERC, PSC, Cs, Junts, PP, CUP, Ara Pacte Local, els ciutadans de Tarragona també podran escollir entre cinc partits més a les eleccions del 28 de maig.

  • Es tracta de Vox, Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC), Escons en blanc, Convergents i Valents. D'aquests només repeteix Vox, qui l'any 2019 va obtenir 1.681 vots. De fet, es van quedar a 1.880 del PP, que va entrar a l'Ajuntament amb dos regidors.