Eleccions municipals 2023
Joan Tardà i Ernest Maragall
Foto: Joan Tardà i Ernest Maragall | Europa Press
Eleccions municipals

Joan Tardà vol que ERC investeixi Ada Colau com a alcaldessa

Actualitzat: Dimecres, 31 de maig de 2023. 10:55
Temps de lectura: 2 minuts
Joan Tardà i Ernest Maragall
Foto: Joan Tardà i Ernest Maragall | Europa Press

L'exdiputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha apostat perquè ERC pacti amb Barcelona En Comú i formin un govern de coalició a la capital catalana amb Ada Colau com a alcaldessa. 

Per què és important? Els resultats de les eleccions municipals a Barcelona han deixat una situació d'incertesa sobre qui governarà la ciutat. Les negociacions entre els partits ja han començat i pot passar de tot. 

Què diu? L'històric dirigent republicà ha defensat que el seu partit pacti amb Barcelona En Comú per investir Colau com a alcaldessa de la capital catalana. 

  • "Estic convençut, que tenint en compte que Ada Colau tan sols té 200 vots menys que Collboni, crec que ERC ha d'entrar al govern municipal i exigir l'alcaldia per Colau", ha dit Tardà en una entrevista a TV3. 
  • Tardà aposta per donar suport als comuns per fer front a possibles pactes entre PSC i Junts: "El que cal és que la sociovergència no s'instal·li en aquestes aigües de la política catalana. Sembla que vulguin competir entre ells, però tal com s'ha vist a la Diputació de Barcelona, en el fons, Junts i el PSC ho acaben pactant tot". 

En detall: Tardà ha reconegut que aquesta solució "és poc junquerista" i aposta per aconseguir "majories progressistes per tal de fer possible (...) el procés d'autodeterminació". 

  • I torna a repetir que podria ser un "error d'en Junqueras" apostar per investir Colau: "És una visió meva, i potser compartida amb altres companys. Hi ha temps, jo espero que s'ho repensin". 

Context: El candidat a l'alcaldia de Junts, Xavier Trias, va aconseguir guanyar les eleccions a Barcelona amb 11 regidors. 

  • Darrere seu, com a segona força, va quedar el candidat socialista, Jaume Collboni, amb 10 regidors. A menys de 150 vots per darrere, va quedar la candidata dels comuns i actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb 9 regidors. 
  • El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, va aconseguir 5 regidors. 
  • La majoria absoluta al consistori barceloní es troba en 21 regidors.